Saç bakımında fırça seçimi

Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
Doğru saç fırçası kullanmak, saç ve saç derisi üzerinde çok etkilidir. Piyasada, farklı malzemelerden yapılan, farklı şekil ve boyutlarda saç fırçaları mevcut. Bu kadar çok seçenek içinde saçınızın sağlığını kurtaracak fırçayı seçmekse çok önemli.Kalın telli, kıvırcık, ince ve cılız, hırpalanmış ve cansız saçlara göre değişik materyallerden, farklı dişleri olan fırçalar yapılmıştır. İşte size birkaç ipucu…

”Vent” fırça olarak bilinen, tabanında geniş hava girişleri olan seyrek dişli fırçalar, saçların havalanmasını sağlayan malzemesi sayesinde saçlara hacim kazandırır. Saça sürtünme yapan diş sayısı azdır dolayısıyla elektriklenmeden, saçı havalandırarak tarar. Saç ağırlaşmaz.Yuvarlak fırça saçları düzleştirmek içindir. Saçınız ne kadar uzunsa o kadar daha geniş silindirli olanı seçmelisiniz.

M etal kullanmadan, maşayla yüksek ısı uygulamadan, fönle ısı üflemeden, saçı hırpalamadan yumuşak bukleler yapmak için idealdir. Saç silindir fırça üzerinde hava alarak, kırılmadan şekil alır.Saçlar kuruyken tarandığında hasar görür. Saçı ıslakken geniş tarakla taramanız en doğrusudur. Saçı kırmaz, nazikçe açar ve çekiştirmez.

Naylon ve doğal hayvan kılı karıştırarak üretilen fırçalar uzun saçları şekillendirmede doğru seçimdir. Doğal kıllar saçı parlatır, naylonlar ise iyice saçı kavrayarak zarar görmesini engeller.
Saçları krepe yapmak (kabartmak) için kullanacağınız fırça dar, iki üç sıra seyrek kıldan yapılmış olmalıdır. Hatırlatmakta fayda var. Sık krepe yapmak saça ciddi hasar verir, kırar, koparır. Özel bir model için belki arada bir yapılabilir ama sık krepe saçınıza zarar verir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst