Saç bakımı :Sağlıklı saç için yapılmasaı gerekenler

irin fatima

Yeni Üye
Katılım
23 Haziran 2017
Mesajlar
2
Tepki
0
Puan
1
Yaş
28
Konum
istanbul
Saç bakımı : Güzel ve sağlıklı saç için yapılmasaı gereken şeyler

MERHABA! Hiç bir sampuan reklama bakıp ‘ oha o kızın saçı cok guzel’ diyip sonra o sampuanı alıp, aynı souncları elde edemediğinize hayal kırıklığa uğradınız mı? Tabi o bir reklam ışık ve reklam hileleri bize olduğundan daha güzel gösterebilir.

Saç bakımı
Saç bakımı
Ama onların hilesine karşılık benimde sizlere daha sağlıklı saçlar için müthiş önerilerim var.

Guzel sac sadece kullandıgınız 1 sampuan ile elde edemezsiniz ki. Guzel bir sacı elde edebilmek için iyi beslenmek ve vitamin almaız gerekiyor. Hemde sacınıza iyi bakmalısınız kırılmasın diye.

Saç kimyasallarından uzak durun… Biz kadınların her fırsatta saç rengimizle oynamamızın zararlı bir alışkanlık olduğunu kabul etme sırası geldi.Eğer saçlarınızın beyazlama gibi bir sorunu yoksa saç boyama ve sık saç rengi değişmekten şiddetle uzak durun.Buna jöle ve düzleştiricide dahil.Eğer jöle kullanacaksanız saç uçlarına uygulayın.Saçlarınızın mat duruyorsa durulama suyuna bir kapak sirke katmanız size daha ışıltılı bir saç sağlayacaktır.

Nazik olun Islak saçlar hafifçe şişmişlerdir. Dolayısıyla çabuk kırılabilirler. Taramak için ayrık dişli mümkünse kauçuk veya ahşaptan el yapımı bir tarak kullanın (Cinsi üstünde yazar. ) Ucuz plastik tarakları tercih etmeyin.

Doğal saç sampuanları kullanın… Bir çok şampuanın içinde sülfat ve tuz vardır.Bu kimyasal saçın doğal formunu uzun vadede bozar.Doğal içerikli şampuanlar bütçeniz için biraz fazla külfet getirsede uzun vaadede saçlarınız için yapacağınız diğer sorun masraflarına engel olması bunu telafi edecektir.

Saç bakımı
Saç bakımı
Saçlarınızı yıkarken başınıza masaj yaparsanız mutluluk hormonlarınızı aktive edersiniz. Parmak uçları ile daireler çizerek şakaklardan saç diplerine doğru masaj yapın. Oradan tekrar kulaklara doğru inin. Sonra ensenize doğru devam edin. Bunları yaparken derin derin nefes alıp verin.

Yağlı saçların her gün yıkandıkları zaman daha çabuk yağlandıklarıyla ilgili masalları unutun. Eğer kendinizi daha bakımlı hissedecekseniz her gün duş alabilirsiniz. Önemli olan yumuşak bir şampuan kullanmanız. Şampuanı saçınızda bekletmeyin ve hemen yıkayın.

Saçlarınız doğal yollarla kurutun… Saçlarınızı bir havluya sararak kurutmak ,saç kurutma makinasının yarattığı elektriklenme ve kurumaya mani olacaktır.

Saç dökülmesine lavanta… Bir tatlı kaşığı lavantayı üç bardak kaynar suda demlendirip süzün saçlarınızı yıkadıktan sonra bu suyu saçlarınıza uygulayıp yarım saat bekletip durulayın.

İlk bir iki uygulamadan sonra sonuçlarına şaşıracaksınız

Kremi özellikle saçın aşağı sarkan kısımlarına ve uçlarına sürün. Saç diplerindeki ilk 3 santime gelmemesini sağlayın. Diplerde çıkan yeni saçların ek bir bakınma ihtiyacı yoktur.

İnce telli saçlar yağlı ürünleri kaldıramazlar. En iyisi nemli (veya kuru) saçlara nemlendirici sprey sıkmaktır. Sprey statik elektrik oluşmasını ve saç tellerinin ‘uçuşmasını’ engeller.

Tatildeyken saçlarınız şekle girmiyorsa bu durum bulunduğunuz yerdeki suyun içerdiği mineral oranından kaynaklanıyor olabilir. Çözüm için saçlarınızı yıkadıktan sonra içme suyu ile durulayın.

Omega-6 yap asitleri gibi lipit ve seramit içeren ürünler saçların kırılmasını önler. Çünkü bu maddeler saç lifleri içindeki çatlakları doldururlar ve fönden gelen sıcağa karşı korurlar.

Saç bakımı
Saç bakımı
Yoğun kür ince telli saçları aşırı derecede yorabilir. Fakat yine de ara sıra böyle ekstra bir bakım uygulayabilirsiniz. Çözümü: Kürü saça yıkamadan önce yedirin ve 10 dakika beklettikten sonra bildiğiniz şekilde saçlarınızı şampuanlayın.

Maskeler özellikle sıcak ortamlarda saça daha iyi nüfuz ederler. En ideali kür maskesini havluyla nemini aldığınız saçınıza ince demetler halinde sürerek yedirin. Sonra saçınızı sıcak fönle ısıtın ve başınızı alüminyum bir folyoyla sarın üstüne de ısıtılmış bir havlu dolayın. En az yarım saat etki etmesini bekleyin. Çok etkili bir başka yöntem de buharlı ortamda saç maskesi uygulamaktır (yine aynı şekilde havlu altında)

Saç tipinize uygun ürünler kullanın. Örneğin saçlarınız kuruysa uygun Pantene serisi bu problemle sizin yerinize savaşacaktır. Saçlarınızı nemlendirmek, yumuşatmak ve korumak için kullandığınız krem büyük önem taşıyor. Bu nedenle ihmale de pek gelmiyor.

İpucu: Saçlarınızı gereğinden fazla yıkamayın. Her gün yıkamak saçlarınızı kurutur ve zayıflatır. Eğer bulunduğunuz ortamlarda fiziksel bir kirlilik yoksa ya da aşırı kirli bir atmosferde çalışmıyorsanız saçlarınızı her gün yıkamanıza da lüzum yok. Saçlarınız için en ideali, onları gün aşırı yıkamanızdır.

Haftalık ajandanızda saç maskesi uygulamak için birkaç dakika ayırmayı ihmal etmeyin. Haftada bir kez uygulayacağınız maskeyle saçlarınızı besleyip dipten uca kadar daha güçlü ve güzel görünmelerini sağlayabilirsiniz.

Saç tipinize uygun bir maske kullanın. Saçlarınız kuruysa, bal içeren bir maske olumsuz koşulların verebileceği zararları gidermenize yardımcı olacaktır.

Eğer saçlarınızı çok fazla jölelediyseniz ve taradıysanız saçlarınız yağlı gözükebilir. Bunu önlemek için ürünü kabında (ya da tüpünde) önce fönle kısa bir süre ısıtın. Ürün daha iyi dağılacağından dolayı otomatik olarak dozu fazla kaçırmanızı da önlemiş olursunuz.

Örneğin sabah sabah 06:30’da uçağınız kalkacaksa saçlarınıza akşamdan uygulayacağınız doğru bir şekillendirme ile zaman kazanabilirsiniz.saçlarınızı yıkayın ve yuvarlak fırçayla kabartarak fön çekin. Biraz saç spreyi sıkın. Yatmadan önce yarım saat bekleyin. Ertesi sabah hafifçe tarayın.

Saçlarınızı korumak konusunda ne denli hassas olursanız olun, onları ancak saç kurutma makinesinden güvenli bir mesafede tutarak gerçek anlamda muhafaza edebilirsiniz. Saçlarımızı çok yakın bir ısı kaynağına maruz bırakma hatasını hemen hepimiz sıklıkla yaparız. İdeal olan, kurutma makinesini en yüksek ısı derecesi yerine ortalama bir ısıya ayarlamak ve saçlardan 30 cm uzak tutmaktır.

Saç bakımı
Saç bakımı
Elbette bir çoğumuz saçlarımızı kuruturken aynı zamanda çekiştiriyoruz da ve buna alternatif bir düzleştirme yolu da yok. Bu yüzden size Pantene Isıya Karşı Koruyucu Parlaklı Veren Saç Bakım Spreyi kullanmanızı öneriyoruz. Bu şekilde saçınızı kurutmak ve şekil vermek için uyguladığınız yöntemlerin verebileceği zararı en aza indirgeyebilirsiniz.

Eğer hareketli, neşe dolu saçlara sahip olmak istiyorsanız kırık uçları düzenli olarak aldırmalısınız. Elbette saçlarınızı kısacık kestirmekten bahsetmiyoruz. Uzatmak istiyor da olabilirsiniz. Ama kırıkları aldırarak saçlarınızın daha sağlıklı ve güzel uzamasını sağlayabilirsiniz. Bir deneyin, ne denli şaşırtıcı sonuçlar aldığınızı siz de göreceksiniz.

Kuaföre giderken hayalinizdeki saç modelini bir dergiden keserek yanınızda götürün. Resme bakan uzman ne istediğinizi daha iyi anlayacaktır. Ama şunu da unutmayın: Herkesin saç cinsi aynı değildir. Üstelik o fotoğraflar çekilmeden önce saçlar epeyce kuaför elinden geçmiş olur. Yeni alternatiflere açık olun. Saç uzmanları neyin mümkün olup neyin olamayacağını bilirler.

Keratin içeren bakım ürünleri saçlarınızın dokusunu yeniler ve bütün dünyada bu böylece bilinir. Saçlar keratinle daha güçlü, ipeksi ve nemli bir görünüm kazanırlar. Bu tür bakım kuaför salonlarında da evlerde de yapılabilir.

Güçlü doğal dalgalarda çok kısa ve küt kesimler doğru olmaz. Üstelik saçlara belirgin olmayan katlar verilmelidir. Öyle ki saç aşağıya incelerek dökülsün ama optik olarak eşit uzunlukta gibi görünsün.

Şimdi unutmayın ki saglıklı sac için vitaminler de gerekir. Ben yogurt ve sut içmeyi terchih ederim çunku kalsiyum ile cok dolu ve sacın uzamasına yardımcı olur.

Hadi size iyi gunler!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst