Saatte 400 Kalori Yakabilirsiniz!

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden

Avrupa’da pek çok insanı ellerinde değneklerle yürürken görebilirsiniz. Bu yürüyüş şekli İskandinavların icat ettiği bir spor! Bu yüzden adı; Nordic Walking!


attachment.php


Saatte 400 Kalori Yakabilirsiniz!
Avrupa metropollerinin yeni trendi olan Nordic Walking, kayak için kullanılan batonlara benzeyen iki uzun sopa yardımıyla yapılıyor. Bu spor büyük kas gruplarını, özellikle de üst beden kaslarını çalıştırdığı için, normal yürüyüşe göre daha fazla kalori yakmanızı sağlıyor.

Uzunluğu 145 santimi bulan batonlarla bir saatlik yürüyüş, yaklaşık 400 kalori harcamanıza yardımcı oluyor. Ayrıca değneklerle yürümek, üst kasları çalıştırmak için en iyi yöntem.

Değnekler yardımıyla yapılan bu simetrik yürüyüş, konsantrasyona da yardımcı oluyor. Diz ve bel gibi, ciddi ağrı noktalarının zedelenmesine yardımcı oluyor.

Vücudun ağırlığı değnekler yardımıyla tüm bedene eşit şekilde dağıtılıyor. Böylece büyük kas gruplarının aynı anda çalışması sağlanıyor.

Kilo vermek konusunda son derece etkili olan Nordic Walking, aynı hızla normal yürüyüşe göre, %50 daha fazla enerji harcamanızı sağlıyor.

Nordic Walking, birçok rahatsızlığın tedavisinde de etkili bir yöntem! Kalp, kondisyonsuzluk, güçsüzlük gibi şikayetleri olumlu yönde etkiliyor. Omuz ve boyun bölgesindeki sertleşmelere karşı çok iyi geliyor.

Bu aletle yapılan yürüyüş, doğru ve derin nefes almayı sağlıyor.

Hastalıklara karşı bağışıklık geliştiriyor.

Stres hormonlarını etkiliyor.

Yaşlanmaya karşı bedeni diri tutuyor.

Siz de Nordic Walking yapmak istiyorsanız, tek yapmanız gereken iki sağlam sopa edinmek. Kayak sopalarınız varsa, onları da kullanabilirsiniz. Bu sopalardan destek alarak, gönlünüzce yürüyün
 

Ekli dosyalar

  • nordic-walking-paar.jpg
    nordic-walking-paar.jpg
    18,3 KB · Görüntüleme: 99

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst