Rüyamızdaki Renkler Neyi İfade Ediyor?

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.420
Tepki
5.513
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)

Bilinçaltımız düşlerimiz aracılığıyla bize bir şeyler anlatmaya çalışıyor peki düşlerimizdeki renkler ne anlama geliyor?



Rüyalarda gördüğümüz objeler ve farklı senaryolar, bizlere mevcut psikolojimiz ile ilgili ipuçları veriyor. önemli buluşlara rüyasında imza atan veya gecenin bir yarısı uyanıp rüyasında gördüklerini kağıda döken mucit ve yazarların sayısı hiç de az değil. Sürekli bir sınava girme, insanların arasında çıplak kalma, kovalanmak, düşmek, yönünü kaybetmek, uçmak, doğurmak ve hatta cinsellik içeren rüyalar, bazılarımızın neredeyse her gece gördüklerinden.

Rüyalarımız bizlere sadece türlü senaryolarla değil, içerdikleri renklerle de bir şeyler anlatmaya çalışıyor olabilir. Hangi renk neyi ifade ediyor, sizin için araştırdık.

Tabii bu yorumlar, ortalama verilere göre elde edilmiş olan ifadeleri içeriyor. Yani özellikle bir renk, çocukluğunuz ya da gençliğinizle ilgili oldukça önemli bir şeyi hatırlatıyor da olabilir. Mesela çocuk yaşlarınızda oturduğunuz evin duvarları sarı ise, bu rengi değerlendirirken bu durumu da göz önünde bulundurmalısınız. Yani o eve dair oldukça yoğun duygular besliyorsanız, rüyanızda sürekli o evi görmeniz 'sürekli sarı renk gördüğünüz' şeklinde yorumlanmamalı. Sonuçta eviniz krem rengi de olabilirdi...

Altın rengi

Zenginlik, manevi ödül ve kendini geliştirme konularını gösteriyor. Azimli ve kolay kolay boyun eğmeyen yönünüzü ifade ediyor.

Bej

Bej rengi bir işin temellerini, olmazsa olmazlarını ve en Yalın halini temsil ediyor. Ayrıca nötr ve tarafsız yönünüzü de gösteriyor.

Beyaz

Saflığı, barışı, mükemeliyeti, haysiyeti, masumiyeti, temizliği, farkındalığı ve yepyeni başlangıçları temsil eder. Rüyada beyaz renk, hayata farklı bir açıdan bakma ve geçmişi geride bırakma isteğinizi gösteriyor olabilir.

Bordo

Bordo; zenginlik, başarı ve refahı simgeliyor. Rüyalarınızda, mevcut potansiyel gücünüzü gözler önüne seriyor.

Fuşya

Rüyadaki fuşya renk, eski alışkanlıklarınızı bırakıp yeni değişimlere açık olduğunuzu gösteriyor. Duygusal anlamda istikrarlı olduğunuzu da ifade ediyor olabilir.

Fildişi rengi

çevrenizdeki insanlar üzerinde kurduğunuz üstünlüğü göstermekte. Ayrıca, size yakın birinin sandığınız gibi mükemmel olmadığını da ifade eder.

Gri

Gri renk; korku, depresyon, kararsızlık ve kötü sağlığı gösteriyor. Duygusal anlamda aç hissediyor olabilirsiniz. Rüyalardaki gri renk, aynı zamanda bireyselliğinize de önem verdiğinizi gösteriyor olabilir.

Kahverengi

Kahverengi; fiziksel konfor, keyif, iç huzuru ve muhafazakArlığı, aynı zamanda toprağı ve bağlılığı sembolize ediyor. Rüyalarınız kahverengi ise bu, köklerinize geri dönmeniz gerektiğini ya da dönmek istediğinizi belirtiyor olabilir.

Kestane rengi

Cesaret, yiğitlik, kahramanlık ve gücü sembolize eder.

Kırmızı

Enerji, kuvvet, tutku yoğunluğu, istek, azim ve cesaretin göstergesidir. Rüyada kırmızı görmek, enerji toplamanız ve hayatınızda cereyan eden yenilikler karşısında önce bir durup düşünmeniz gerektiğini ifade ediyor da olabilir.

Leylak rengi

Rüyanızda beliren leylak rengi, negatif düşüncelerden arınmanız, hayata daha pozitif bakmanız gerektiğini anlatıyor.

Magenta rengi

Şefkat ve merhameti temsil eder. Karanlıktan aydınlığa çıkmaya hazır olduğunuzu anlatmaya çalışıyor olabilir.

Mavi

Mavi renk; bilgelik, sonsuzluk, cennet, huzur, bağlılık, sadakat kelimelerini ifade ediyor daha çok. Muhtemelen kaçma, uzaklaşma arzusu duyuyor olabilirsiniz. Rüyalardaki mavi renk; zihin açıklığınızı ifade ediyor ve geleceğe umutla baktığınızı da gösteriyor. Rüyanızda giydiğiniz açık mavi renkteki elbise, yaratıcı yönünüzü temsil ediyor. Meşgul olduğunuz işle ilgili çok daha fazla şeyler yapmak istediğinizi anlatıyor olabilir.

Mor

Mor renk; iyileşme, hastalıklardan kurtulma, sevgiyle yaklaşma, şefkat ve merhamet konularını sembolize ediyor. Rüyada görmek adalet ve refahın habercisi de olabilir.

Pembe

Sevgi, mutluluk, şefkat konuları ile yakından ilişkili olan pembe renk, rüyada görüldüğünde aşık olduğunuzu ya da aşka ihtiyaç duyduğunuzu belirtiyor olabilir. Pembe rengi çok da sevmeyenlerdenseniz, ailenizden bağımsız hareket etmek istediğinizi de gösteriyor olabilir.

Sarı

Sarı renk hem olumlu hem de olumsuz çağrışımlara sahiptir. Hoş bir rüyada görülen sarı renk, enerji, mutluluk, uyum ve bilgelik habercisidir. Bir kAbus içinde sarı rengin hakim olması, ihanet, korkaklık, yetersizlik veya karar vermede güçlük konularını işaret ediyor olabilir.

Siyah

Siyah renk; tehlike, gizem, karanlık, ölüm, yas, reddedilme, nefret ve kini simgeliyor. Rüyalarınızdaki siyah, sizi bilinçaltınızda bir keşif yapmaya davet ediyor. Sevgi ve destek eksikliğinizi ifade ediyor. Siyah rengin hakim olduğu rüyada sevinçli bir ruh haline sahip olmak, günlük hayatta maneviyatınızı pek ön planda tutmadığınızı gösteriyor olabilir. Siyah ve beyaz renkteki rüyalarınız ise yaşantınızda karar verirken çok daha objektif olmanız, başkalarının fikirlerine de yer vermeniz ve gerekiyorsa öz eleştiride bulunmanız gerektiğini belirtiyor olabilir. Rüyada siyah ve beyaz renk, ayrıca depresyon ve üzüntü belirtisi de olabilir. Hayatınızda yeteri kadar heyecan olmadığını düşünüyor olabilirsiniz.

Turuncu

Turuncu renk; umut, dostluk, nezaket, canlılık, sosyallik ve dışa dönüklüğü temsil ediyor. Rüyadaki turuncu renk, kendinizi capcanlı hissettiğinizi ve yeni ilgi alanlarına ihtiyaç duyduğunuzu ifade ediyor olabilir.

Yeşil

Yeşi renk; pozitif değişiklik, sağlık, gelişme, büyüme, şifa, umut, canlılık, huzur ve barışı işaret ediyor. Rüyalardaki yeşil renk, üzerinde yoğunlaştığınız konularda mevcut çalışmanıza 'aynen devam etmeniz' gerektiğini de ifade ediyor olabilir. Bazen de 'tecrübe eksikliğini' gösterir. Koyu yeşil ise materyalizm, aldatma, hile ve paylaşımda zorluk konularına gönderme yapar. Erkeksi ve kadınsı özelliklerinizi dengelemeniz gerektiğini söylüyor da olabilir.
Womenist
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Valla ben rüyalarimi zor hatirliyorum.
Renk gördügümüde hic hatirlamiyorum. 55:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Geçen gün rüyamda bir tanıdığımda sarı renkli bir elbise gördüm ben hastalık diye bilirdim değilmiş demek iyi bari kabusta değildi güzel bir rüyaydı..

Sarı

Sarı renk hem olumlu hem de olumsuz çağrışımlara sahiptir. Hoş bir rüyada görülen sarı renk, enerji, mutluluk, uyum ve bilgelik habercisidir. Bir kAbus içinde sarı rengin hakim olması, ihanet, korkaklık, yetersizlik veya karar vermede güçlük konularını işaret ediyor olabilir.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
Rüyalarda renklerin dili

beyaz1.jpg

Beyaz veya Gümüş: Ay'ı ve kadınsı duyguların artışını simgeler. Saflığın, temizliğin, barışın, ışığın, aydınlığın ve bilgeliğin rengidir. Rüyanın geneline beyaz rengin hakim olması, o kişinin iç huzura ihtiyaç duyduğunu da gösterebilir.

eflatun3.JPG

Eflatun / Leylak: Hayat gücünün, yaşam sevgisinin, sezgilerin, seyahatlerin ve yeni haberlerin işaretidir. Kişinin gerçek hayattaki durumuna istinaden özgüveni sağlama, yakın bir dost arayışında olma veya sezgisel anlayışta artış veya eksikliğe yorumlanır.

kahverengi.png

Kahverengi: Toprağın, maddenin rengidir. Duygu, heyecan ve kişisel değişim anlamına gelir. Kişinin içinde bulunduğu hayat şartlarına ve ruhsal durumuna göre fiziksel konfor arayışı veya dünyevi zevkleri reddetme arzusu olarak yorumlanır.

k%C4%B1rm%C4%B1z%C4%B1.jpg

Kırmızı: Rüyalarda görülen kırmızı renk, yaşama arzusunu, cinsel tutkuları, şehveti ve öfkeyi temsil eder. Büyük bir aşk yaşandığına da yorumlanabilir.

mavi1.jpg

Mavi: Enerji, hayal gücü ve sezgileri temsil eden renktir. Sadakat, akıl ve mantıkla bağdaştırılır. Birlikte görüldüğü cisme veya şekle göre kişinin dinginliğe, huzura ve sükunete olan ihtiyacını ve aidiyet duygusunu simgeler.

pembe3.jpg

Pembe: Duyguları, aşkı, neşeyi, mutluluğu ve hayalleri temsil eden renktir. Kişinin özel hayatında bir parça gizlilik gerektiren durumlar olduğuna veya romantik, büyülü ve şefkat dolu bir ilişki hayal ettiğine ya da böyle bir ilişkinin başlangıcında olduğuna yorulur.

sar%C4%B1.jpg

Sarı: Güneşi ve erkeği simgeler. Sarı renk sezgilerin, enerjinin, mutluluğun, paranın, mantığın, gerçeklerin ve bilinçli davranışların rengidir. Soluk bir sarı, herhangi bir durum karşısında cesaret kaybını, bazen de büyük kayıpları simgeler.

siyah6.jpg

Siyah: Kaynağı bilinmeyen bir endişe halinin, korkuların ve kabul edilmeyen durumların göstergesidir. Siyah, ölümü çağrıştıran bir renk olmasına rağmen, ölümle birlikte tanımlanabilecek başka bir olguyu, yani yeniden doğumu işaret eder. Bu, gerçek hayatta bir kapının kapanmasıyla birlikte yeni bir kapının açılması, bir başlangıç olarak da tabir edilir.

turuncu6.jpg

Turuncu: Sağlık, enerji, olağanüstü güç ve mantık anlamına gelir. Çevreyle kurulan sıkı iletişimin, daha sosyal bir hayat isteğinin, kişinin kendinde memnun olmadığı yanları değiştirme arzusunun yansımasıdır.

ye%C5%9Fil1.jpg

Yeşil: Hayatı, sağlığı, gelişmeyi, büyümeyi ve umutları temsil eden renktir. Koyu yeşil ise kıskançlık, deneyimsizlik veya güçsüzlük anlamına gelir.
ekolay



 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst