Rüyamda üst ön dişlerim....

G

guzelcem

Misafir
Hayırlı Günler Canlarım bir rüya gördüm ALLAH HAYIRLARA GETİRSİN çok etkilendim rüyamdan :( kendi üst ön dişlerim döküldü ama kanamadı az acı hissetdim rüyamda sadece üst ön dişlerimin hepsi döküldü yorumlarsanız sevinirim bekliyorum sizlerden canlarım
 

sühoş

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
599
Tepki
775
Puan
93
Yaş
61
Konum
istanbul
ben rüyamda dişimin ağrıdığını görsem ogün üzülürüm. Hyra yor hayır olsun canım.
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Benim pek bilgim yok bu konda. Arattim ve bunu buldum.

Rüyada ağzından dişinin düştüğünü ya da döküldüğünü görmek
"Dişlerim döküldü..."

dis-dusmesi.gifAğzından dişlerinin döküldüğünü gören insanlarn sayısı oldukça yüksektir. Dişlerin döküldüğü rüyalar arasında iki genel senaryo vardır, ya dişleriniz avuçlarınıza dökülür ağzınızdan ya da teker teker durduk yerde düşerler. Bu tür rüyalar sadece rüya esnasında insanı korkutup şok etmekle kalmaz, aynı zamanda bu tür rüyaları gören insanlar genelde bu rüyanın etkisinde uzun süre kalırlar. Peki bu rüyalar ne anlama geliyor?

Dişlerin dökülmesi rüyaları ile ilgili bir teoriye göre, bu rüyalar sizin görünüşünüz ve diğer insanların sizi algılama biçimleri ile ilgili endişelerinizi yansıtıyordur. Malesef, dış görünüşün çok önemli olduğu ve değer gördüğü bir dünyada yaşıyoruz ve dişler güzel bir dış görünüş için önemli bir etkendir. Dişler özellikle aşk-meşk olaylarında çok önemlidir, ister ışıltılı ve parlak bir gülümseme olsun, ister sevgi dolu bir öpüşme olsun, dişlerin rolü büyüktür. Bu rüyalar cinsel yönden zayıflamak korkusundan ya da yaşlanma korkusundan kaynaklanıyor olabilir. Dişler çekiciğilin ve kendinizi karşınızdakilere sunuşunuzun önemli bir parçasıdır. Herkes karşısındakine nasıl göründüğünü umursar, görünüşe önem vermek doğal ve sağlıklıdır.

Dişlerin dökülmesi rüyalarına diğer bir yaklaşım ise, utanma veya herhangi bir durumda kendinizi aptal pozisyonuna düşürme korkusundan kaynaklanıyor olabileceği yönündedir. Bu rüyalar üzüntülerinizin ve endişelerinizin gereğinden fazla abartılmasından ibarettir.

Dişler ısırmak, koparmak, çiğnemek ve kemirmek için kullanılır. Bu bağlamda bakıldığında dişler gücü simgelemektedir. Rüyanızda düşlerinizi kaybettiğinizi görmek güçsüzlük hissinden dolayı da olabilir. Son zamanlardaki herhangi bir olayda kendinizi güçsüz hissettiğiniz ya da güçsüz duruma düştüğünüz oldu mu? Belki de kendinizi ifade etmekte ve söylemek istediklerinizi anlatmakta sıkıntı çekiyor olabilirsiniz. Sesiniz duyulmadığı zaman kendinizi başarısız ve hayal kırıklığına uğramış gibi hissediyorsunuz, bazı durumlarda ya da hayatınızdaki bazı ilişkilerden kendine güvensizlik yaşıyorsunuz. Bu rüyanın verdiği işaret kendinizi daha çok hissettirmeniz ve kendi fikirlerinizin değerine inanmanız gerekliliğidir.

Son araştırmalar menopoz devresindeki kadınların dişler ve dişlerin dökülmesi ile ilgili rüyaları daha sık gördüklerini göstermiştir. Bunun sebebi de yaşlanma, kadınlığını ve çekiciliğini kaybetmiş olduğunu düşünmek olabilir.

Geleneksel olarak, rüyada dişlerinin olmadığını görmek kötü beslenmenin işaretidir, ki bu bazı insanların gördüğü diş düşürme rüyaları için doğrudur ya da doğru olabilir.

Diğer bakış açıları

Manevi açıdan bakıldığında insanın rüyada dişlerinin döküldüğünü görmesi, inanç, iman ve inanışını Allah'ın istediğinden farklı bir yöne götürdüğüne işaret ettiği şeklinde yorumlanabilir. Rüyalar insanları gittikleri yanlış yolu kavramaları ve yaptıkları hatalardan vazgeçmeleri konusunda ilahi bir uyarı niteliğinde olabilir.

Yunan kültürüne göre ise rüyada çürük, sallanan ya da düşmüş bir diş görmek aile bireyleri ya da yakın arkadaş çevresinden birisinin çok hasta olduğu hatta ölüm döşeğinde olduğu şeklinde yorumlanır.

Çinlilere göre ise yalan söylüyorsanız dişleriniz dökülür.

Eğer çıkan dişinizi yastığın altında saklarsanız, bir perinin size para getireceği şeklindeki eski bir peri masalına dayanılarak, rüyada diş düşürmenin parayı sembolize ettiği de söylenmektedir.
Alintidir.
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
şimdi netten baktım üst ön dişler amca ya da babaya işaret ediyomuş...o dişlerin düşmesi de onların başına gelecek bi sıkıntya ya da uzağa gitmeye hastalık veya Allah korusun vefat etmeye delalet ediyomuş...sen yine de hayırlara yor:ilknur:
 
OP
G

guzelcem

Misafir
ALLAH HAYIRLARA GETİRSİN İNŞAALLAH sağolun canlarım...
 
OP
G

guzelcem

Misafir
Evet canlarım rüyam çıkdı :( ANNEM hastalanmış nasıl üzüldüm nazmiye halamda çok rahatsızmış eniştem anneme halanız beni bırakacak yiğen demiş ALLAH şifalarını versin....
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
Allah şifa versin inşallah hastalarınıza en kısa zamanda:sim3:
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
hayir olsun canim rüyan rabbim sifa versin annecigine
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
40
Konum
Almanya
canim o zaman söylemek istemedim dis düsmesi ölü anlamina geliyormus,ön dis genc yasi küsük ark dis yasli kisinin ölcegi anlamina geliyormu yani ben öyle biliyordum ama üzmemek icin söylememistim:mendil:
bugün konunu görünce rüyan aklima geldi:sim3:
 
OP
G

guzelcem

Misafir
Çok teşekkür ederim canısı, ben bu rüyayı gördükden sonra başımıza türlü türlü olaylar geliyor kendim ölümün eşiğinden döndüm düşük yapdım bebişimin kalan parcası beni zehirlemeye kadar götürdü ucuz atlatdık ALLAHIM bana başka sıkıntılar yaşatmasın
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst