Rusya Eurovisiona Bakın Kimleri Gönderiyor

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
rusya-yasli_640.jpg



Rusya, Eurovision 2012 yarışmasına Udmurtyalı altı büyükanneyi gönderme kararı aldı.

Rusya'dan Eurovision sürprizi. Dün Başkent Moskova'da 25 adayın kozlarını paylaştığı yarışmada "Buranovskiye Babushki"(Branovolu Nineleri) isimli grubun şarkısı birinci seçildi. Folklor kıyafetli ninelerin seslendirdiği "Party For Everybody" isimli yarı İngilizce, yarısı da yerel dilleri Udmurtça olan şarkı yarışmada kullanılan oyların yüzde 38.5'ini alarak birinci olmaya hak kazandı.
2008 yılında kiliseye yardım amaçlı şarkı söylemeye başlayan nineler geçen yıl da Eurovision elemelerine katılmış, ancak elenmişlerdi.
Ünlü Rus müzik yapımcısı Iosif Prigozhin, "Çok orijinal ve ilgi çekiciler. Genç ve çekici değiller, üzerlerinde folklor kıyafetleri var ama kesinlikle Eurovision'a gitmeliler. Nineler adına açıklama yapan Olga Tuktarevoy, "Kazanmayı beklemiyorduk. Halen inanamıyoruz.
Eurovision'da ne yaparız bilemiyorum ama bizi destekleyenleri hayal kırıklığına uğratmayacağız. Bakü'ye gitmek için pasaport çıkarmamız lazım. Şarkının sözleri bize ait. Udmurtça yazıyoruz. Birisi bazı sözleri İngilizceye çevirdi ama hatırlamıyorum" dedi.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst