Rustik Tarz Mutfak Dekorasyonu

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.633
Tepki
53.643
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
Modern mutfak dolapları düz ve kusursuz hatlarıyla ‘en çok tercih edilenler’ listesinde başı çekedursun rustik tarz mutfakların sıcaklığına henüz hiçbirinin erişmesi mümkün görünmüyor. Rustik tarz mutfaklar doğal görünür ve geçmişteki bir zaman diliminden çıkıp geldiklerini düşünebilirsiniz.

mutfak-sobasi.jpg

Rustik tarz bir salon nasıl şöminesiz düşünülemezse rustik tarz bir mutfakta da ateşin kendini gösterebilmesi gerekir. Mutfağa şömine veya barbekü eklemek kulağa gerçekçi gelmiyor belki ama bunun yerine şömine görünümlü bir soba için mutfakta yer bulunabilir.
beyaz-esya.jpg

Mutfağınızda bir dağ evi havası estirmek istiyorsanız mutfak aletlerini herkesin tercih ettiği mağazalardan satın alamazsınız. Standart beyaz eşyalar rustik bir tarzı yansıtmaktan uzaktır. Mutfağın sıcak tarzına uyan renkli ve hatta vintage tarzda mutfak aletlerine yönelmelisiniz. Modern rustik tarzda, ****lik mutfak gereçlerine de yer verilebilir.
Detaylardan söz açmışken her zaman takdir toplayan parlak krom mutfak bataryaları, rustik tarzda pek hoş karşılanmayabilir. Bronz ve vintage görünümlü mutfak bataryalarını araştırmalısınız.
mutfak-dolaplari1.jpg

Yıpranmış mutfak dolapları, ahşap tezgah üstü, eskimiş, ahşap bir mutfak masası, ****l şamdan avize ve sabuntaşı evye ile rustik tarz mutfak için gerekenler listemiz tamamlanmış olur diyebiliriz. Eski bir ahşap masa çok güzel ve değerli olabilir ama ikinci el mutfak dolapları kolay kolay içinize sinmeyecektir. Bu durumda mobilya mağazalarında eskitilmiş görünümlü mutfak dolaplarına bakabilirsiniz.
renkli-ahsap.jpg

Ahşap ve taşın ağırlıkta olduğu bir odada renk paleti pek zengin olmayacaktır. Bu durumda renkli ahşap kullanmak bu duruma iyi bir çözüm olabilir. Mutfakta kullanacağınız tekstil ürünlerini kilim veya çiçek desenli, renkli ürünler arasından seçebilirsiniz. Diğer öğelerde olduğu gibi perde ya da masa örtüsünde de tercihinizi doğal malzemeden, vintage görünümlü ürünlerden yana kullanabilirsiniz.
tugla-duvar.jpg

Sadece eşya alışverişi değil tuğla bir kemer, taş duvar ya da lambri tavan gibi mutfağın fiziksel özellikleri de rustik tarzı destekleyecek şekilde düzenlenebilir. Mutfaktaki geniş alanları rustik tarzda döşedikten sonra geriye sadece bakır, seramik, porselen, ahşap aksesuarlarla dekorasyonu zenginleştirmek kalıyor.
beyaz-rustik.jpg

Ev sıcaklığını hissetmek için bolca ahşaba ihtiyacı olanlar bu tarzı sevecekler. Rustik tarz bir mutfakta ahşabın azı çoğu olmaz. Dilerseniz zeminden tavana, mutfak dolaplarından tezgaha ahşap kaplı olabilir. Ancak unutmayın ki özellikle küçük mekanlarda bu kadar ahşap boğucu bir etki de yapabilir. Bol ışık alan, açık bir mutfak olmadığı sürece böyle bir uygulama risklidir. Ya da en azından tercihinizi beyaz ahşaptan yana kullanabilirsiniz.



 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst