Rus Mutfağı'ndan Pelmeni

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
292pelmeni58-2325_292.jpg


Rus Mutfağı'ndan Pelmeni

Çok farklı kültür ve damak tatlarına sahip Rusya, imparatorluk döneminin ihtişamını sergileyen zengin mutfağıyla ünlüdür. Gelin bu zengin mutfağın bir üyesi olan Pelmeni'nin tadına bakalım...

4 Kişilik

Gerekli Malzemeler:

Yarım su bardağı ılık su

Yarım su bardağı ılık süt

2 yumurta

Tuz, aldığı kadar un

İç harcı için:

300 gr kıyma

1 soğan

Kimyon

Karabiber ve tuz

Üzeri için:

200 gr tereyağı

Kıyılmış dereotu

4 yemek kaşığı ekşi krema

Hazırlanışı:

Hamuru yoğuracağınız kabın içerisine süt ve suyu alıp yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz ekleyin. Alabildiğince unu azar azar ilave ederek yoğurun. Hamuru bezeler halinde parçalara bölün. Üzerine buzdolabı poşeti ya da bir bez örterek en az 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bu arada içini hazırlamak için, kıymaya rendelenmiş soğan ekleyin. Kimyon, karabiber, tuz ilave ederek karıştırın.

Bezelerin her birini un serpilmiş tezgah üzerinde, oklava ya da merdane ile hazır yufkadan daha kalın olacak şekilde açın. Hamurun rahat açılması için, üzerine sık sık az miktarda un serpiştirin. Bardak ağzı ya da yuvarlak kalıp ile parçalar kesin ve kıymalı harcı içlerine paylaştırın. Yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını bastırın ve uç kısımlarını alta doğru birleştirin.

Kaynamış suya biraz tuz attıktan sonra pelmenileri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzün. Tereyağını geniş bir tencere ya da tavada eritin.

Suyu süzülmüş pelmenileri tereyağına ekleyip birkaç dakika soteleyin. Servis tabaklarına alıp ekşi krema ve kıyılmış dereotu ile servis yapın.

Rus Mutfağı Hakkında:

Çok farklı kültür ve damak tatlarına sahip Rusya, imparatorluk döneminin ihtişamını sergileyen zengin mutfağıyla ünlüdür. Çok geniş topraklara yayılmasına rağmen ortak özelliği aromatik otlar ve baharattır. Dereotu, anason, nane, soğan, sarımsak gibi aromatik bitki ve sebzelerin yanı sıra tarçın, tarhun otu, karabiber, safran gibi baharat, tatlı ve tuzlu su balık yemekleri, et ve sebze yemekleri mutfağın karakteristik özelliğini belirler. Diğer bir ortak özellikleri de ekşi krema ve tereyağıyla hazırlanan soslar. Çorba, sebze, et, tavuk ve balık çeşitlerinde genellikle bu soslar tercih ediliyor.
Kaynak: Lezzet Dergisi
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst