Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Rumeli Paçası

Konu, 'Et ve Tavuk yemekleri' kısmında Teyzos tarafından paylaşıldı.

  1. Teyzos

    Teyzos Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    30 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    2.609
    Beğeniler:
    4.031
    [​IMG]

    (RUMELİ PAÇASI)

    Malzemeler

    3 Adet Yufka

    2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ

    Tavuklu Harç:

    2 Adet Tavuk Göğüs Filetosu

    Tuz-Karabiber

    Paça İçin:

    1 Su Bardağı Yoğurt

    2 Su Bardağı Tavuksuyu

    3 Yemek Kaşığı Un

    1 Adet Yumurta

    2-3 Diş Sarımsak

    1-2 Yemek Kaşığı Sirke

    Üzeri İçin:

    2 Yemek Kaşığı Tereyağ

    1 Tatlı Kaşığı Pulbiber

    Yapılışı

    Yufkaların herbiri katlanarak uzun bir rulo elde edilir.3 cm kadar genişlikte kesilir.Bir nevi geniş erişte gibi düşünebilirsiniz.Kesilen yufka şeritleri açılır yağlanmış tepsiye rastgele atılır.Üzerine de biraz yağ gezdirilerek yufkalar yavaşça harmanlanır.200-250 derece ısıtılmış kızgın fırında yufkalar kızarana dek pişirilir.

    Bu arada tavuklar haşlanır.Ilınınca küçük parçalara ayrılır.Tuz ve karabiber ile tatlandırılır.Tavuk suyu daha sonra yufkaları ıslatmak için bir kenara ayrılır.

    Fırından alınan tepsideki yufkaların üzerine,3 su bardağı tavuksuyu dökülür.Fırının kendi sıcaklığında yufkaların tavuksuyunu emmesi beklenir.

    Başka bir kapta paça için un kavrulur.Unu arzu ederseniz yağsız da kavurabilirsiniz.Ya da hiç kavurmayıp sosun içine koyup hepsini bir kaynatabilirsiniz.Ben un haricindeki malzemeleri çukur bir kapta karıştırıp bir kenara ayırdıktan sonra,unu sıvıyağ ile kavurup hazırladığım sos malzemelerini üzerine döküp kaynatıyorum.

    Yufkalar tavuksuyunu emince fırından alınır.Yufkaların üzerine,didiklenmiş tavuklar döşenir.Tavukların üzeri pişirilen paça ile kaplanır.

    Küçük bir tavada tereyağ kızdırılıp,içine pulbiber ilave edilip ocaktan alınır.Paçanın üzerine kaşık kaşık dökerek servise hazırlanır.Dilimleyerek servis edilir.

    Afiyet Olsun...
     
    mügü bunu beğendi.
  2. mügü

    mügü Daimi Üye

    Kayıt:
    26 Ocak 2018
    Mesajlar:
    2.468
    Beğeniler:
    3.997
    @Teyzos sagolasin kız bakım malzemem varsa yaparım bir
    Tarif :asikk:
     
    Teyzos bunu beğendi.
  3. Konu Sahibi
    Konu Sahibi
    Teyzos

    Teyzos Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    30 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    2.609
    Beğeniler:
    4.031
    bu göçmen yemeğidir :D
     
    mügü bunu beğendi.