RTÜK'ten Müge Anlı'ya ceza

_emos_

Daimi Üye
Tepki
5.511

Van depreminden sonra söylediği sözlerle tepki çeken Müge Anlı'ya RTÜK ceza kesti.

Müge Anlı, 'Müge Anlı ile Tatlı Sert'te sarfettiği 'Canımız istediği zaman polise, askere taş atıyoruz, bir şeyler olunca da 'hadi polis, hadi mehmetçik' diyoruz. Biraz da hadlerini bilsinler' sözleriyle şimşekleri üzerine çekmişti. RTÜK Üst Kurulu'ndan, 'gerek yok' diyen uzman raporuna karşın 'Bir program yayın durdurma' cezası geldi.

YAYIN DURDURULDU

Karar 'yayınlar, halkı kin ve nefret duygularına sürükleyemez' ilkesinin 'ihlali' nedeniyle oybirliğiyle alındı. Tekrarı halinde birkaç kez kapatma ya da ağır para cezası gündeme gelebilecek. Genellikle 'uyarı' veren RTÜK'ün, bu kez 'yayın durdurma'sı dikkat çekti.

YORUMLAR NEDENİYLE TEPKİ GÖRDÜ

RTÜK Hukuk Müşaviri Avukat Arslan Narin'in uzman raporunda ise cezaya gerek olmadığı vurgulandı. Narin raporunda, Anlı'nın 'deprem vesilesiyle değişik duygularını dile getirdiğini' savunarak, 'sözlerin an itibarıyla değil sonraki yorumlar nedeniyle tepki gördüğünü' belirtti.

elasu

Daimi Üye
Tepki
3.393
Bence yerinde bir karar olmuş.Gerçi tutulan bir program olmasaydı çoktan yayından da kaldırılırdı ama kanal bunu göze alamaz.Reytingleri düşer sonra.
Herkesi aynı kefeye koymaya hiçbir hakkı yok.

elasu

Daimi Üye
Tepki
3.393
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye boşa dememişler.. Gönderilen yardım kutuların içerisinden çıkan Türk bayrağına söylediklerini facede okuduktan sonra diyecek başka bir şey bulamıyorum artık bayrağımızla ilgili bebeklerine bez yapacaklarından söz ediyorlardı :protesto: sadece tek bir şey diyorum kurunun yanında yaş da yandı .. Vatan hainleri yanında bizim suçsuz günahsızlar da mahvoldu ..

Öyle televizyondan,faceden duyduklarınıza inanmayın onlar bir gurp provakatör yoksa onların elektiriği bile yok kalmış ki bilgisayarı olacakta yazacaklar.Onların derdi sıcak bir yuva bir kap yemek
Ayrıca bizim sizin diye bişey yok doğu batı hepimiz Türküz sakın yanlış şeyler yazmayalım lütfen.

elif20

Daimi Üye
Tepki
5.423
Bu benim düşüncem .. Duyduğum bizzat gördüğüm o kadar çok şey var ki .. her neyse bu benim düşüncem başkaları başka şekilde düşünebilirler..
Yazımı da siliyorum merak etmeyin ..

OP
_emos_

_emos_

Daimi Üye
Tepki
5.511
siyaset ve din konularında biraz daha tutarlı konuşulması gerekiyor sanırım kaldıki milyonlara hitap ediyorsun :lilav:

sen ben davasına çevrilmemesi gereken bi konu burada önemli olan elimizden geldiğince maddi manevi yardım yok bir kamyon dolusu taş göndermişler yardım diye rencide etmek için Türk bayrağı göndermekte manidar bi yardım haberlerde görüyoruz çocukların ayağında ayakkabı yok donuyorlar Vatan millet bu şekildemi sevilmeli sahip çıkılmalı yani Yaradılanı sev yaradandan ötürü demişya Yunus Emre türk kürt laz çerkez hepimiz Allahın kuluyuz İNSAN ız bunun şuuruna varmamız lazım ...

OP
_emos_

_emos_

Daimi Üye
Tepki
5.511
Elifcim Allah herkesin kalbine göre versin herkesin de kalbini biliyor Allah kimlerin masum olduğunuda anladım ben merak etme demek istediğini kalp taşıyan o kalbin içinde merhamet taşıyan herkes üzülür bu son yaşananlara,aynı yerlerdeyiz çünkü hepimiz gördüğümüz duyduğumuz kadarını biliyoruz değilmi derin olarak değil;)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar