RTÜK'ten "Haydi çocuklar uykuya"

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
RTÜK'ten "Haydi çocuklar uykuya"

139.jpg


ANKARA (A.A) -
RTÜK Başkanı Davut Dursun çocuklar üzerinde televizyon yayınlarının olumsuz etkilerinin televizyonların daha çok izlenirlik elde etmek için belli programlarda belli hassasiyetleri bazen gösteremediklerini söyledi.
Bu durumun da çocukların ekran karşısında oldukları saatlere rastladığında çocuklar üzerinde olumsuz etkiler meydana gelebildiğini ifade eden Dursun ''Bütün dünyada televizyon yayınlarının çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirebilmek amacıyla belli programlar uygulanıyor. 'Artık televizyonları yasaklayalım madem ki olumsuz etkileri var' deme şansınız yok. Çünkü televizyon artık vazgeçilmez bir kitle iletişim aracı. Ama çocuklarımız da bizim geleceğimiz'' dedi.

Dursun çocukların ahlaki fiziki psikolojik ve sosyal gelişimlerini olumsuz yönde etkileyecek türdeki yayınların çocukların ekran karşısında oldukları saatlerde yayınlanmamasının hem ulusal hukukta hem de uluslararası düzenlemelerde vazgeçilmez bir kural haline geldiğini kaydetti.
Dursun "21.30'da artık çocukların yatağa girdiklerini ekran karşısında olmadıklarını var sayıyoruz. Şimdi bir hazırlık yaptırıyoruz saat 21.30 sıralarında televizyon ekranlarında 'Haydi çocuklar sizin uyku vaktiniz geldi ekran karşısından kalkın' denilecek her akşam tekrarlayacak televizyonlar. Sanıyorum da hoş bir espri olacak ve böylece çocuklarımız üzerinde televizyonun olumsuz etkilerini azaltma noktasında bir hoş bir sürpriz olacak sanıyorum" dedi.
RTÜK çocuklara yatma saatinin geldiğini hatırlatan bir spot film ve alt yazı için girişimde bulundu.
Tüm televizyon kanallarında yayınlanacak spot film ve alt yazı uygulamasının yayıncı sorumluluğu kapsamında TVYD tarafından hazırlıkları sürdürülüyor. Birkaç ay içerisinde hayata geçirilmesi beklenen uygulama ile çocukların geç saatlere kadar televizyon karşısında kalmalarını ve yayınlardan olumsuz etkilenmelerini önlemeyi amaçlanıyor. Uygulamayla aynı zamanda ebeveynlerin çocuklar üzerindeki kontrolünün artırılması hedefleniyor.
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.921
Puan
113
Konum
Konya
Hiç işeyarar birşey degıl kı.Bunu cocuga aılesı soyleyecek.Tv da sadece ıkı cumleylemı uyuyacak kı cocuk.

Onun yerıne keske bızım zamanımızdakı gıbı ıyı uykular programı olsaydı ama nereden bulacaklar Adıle teyze gıbısını.
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
çocuklarım üzerinde televizyon konusunda etkim şuan var ama ileride bu hala devam edermi bilmiyorum evde çocukalarımın asla izlemelerine izin vermediğim diziler bazı çizgi filmler var evet şimdilik dinliyorlar ama beni ilerisi düşündürüyor zaten çocukların yatma saati 9buçuk ama yaz tatili geliyor çocuklar artık okul yok diye bakalım bu uyku saatine uyacaklarmı rtüğün düşündüğü güzel ama geç kalmış bir uygulama bence de

paylaşım için teşekkürler fıstığım:eek::eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst