Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım

Mayıs ayında yardım gemileri ile yola çıkıyoruz.

Üç yılı aşkın bir süredir ambargo altında yaşayan yaralı Gazze’ye denizden bir yardım koridoru açılması için en önemli adım atılıyor. Yaklaşık 10 gemi ile yola çıkacak olan vicdan sahibi yüzlerce insan Mayıs ayında Gazze’ye 5.000 tonu aşkın yardım malzemesini ulaştıracak.
İnsanların %60’ının fakirlik sınırında yaşadığı bölgede, yasadışı ambargo sebebiyle binlerce kişi evsiz. İsrail’in geçen yılki saldırılarında yıkılan yaklaşık 4 bini aşkın bina sakini inşaat malzemelerinin içeriye girmesine izin verilmediği için ya çadırlarda yada akrabalarının yanında barınıyor. Yine ilaç girişlerine çıkarılan zorluklar sebebiyle birçok zorunlu ilacın bulunmasında sıkıntılar yaşanıyor. Birçok hasta, uygulanan ambargo sebebiyle ya sakat kalıyor yada hayatını kaybediyor.
Bu yılın başında kara yolu ile ambargonun delinmesi için “Filistin’e Yol Açık” konvoyu oluşturan İHH, benzer bir çalışmayı bu kez deniz yoluyla gerçekleştirecek. Avrupa’dan da çok sayıda gemiyle gönüllü aktivistlerin katılacağı gemi kampanyasında hatırı sayılır oranda insani yardım malzemesinin yanı sıra Gazze’de önemli ihtiyaçlardan biri haline gelen inşaat malzemeleri de bulunuyor. Filistin’de İsrail’in yok etmeye çalıştığı hayatın yeniden inşasında önemli paya sahip olan inşaat malzemeleri, bir yandan temel alt yapı kurumlarının inşa edilmesinde diğer yandan barınma sorunu bulunan binlerce Filistinli fakir ailenin iskanında can simidi olacak.
Dünyanın dört bir yanında devam eden sivil çalışmalarla şu ana kadar toplanan tonlarca yardım malzemesi Filistin’e gitmek için gün sayarken, İsrail’e karşı uluslar arası insani cephe giderek genişliyor. Ambargonun başladığı 3 yıl öncesinden bu yana daha önce küçük gemilerle denizden tam 7 defa ulaşılan Filistin’e bir seferde bu kadar büyük çaplı bir yardım operasyonu ilk defa yapılıyor. Bu nedenle dünyanın her yanından binlerce gönüllü yoğun biçimde uluslar arası bu dayanışmanın başarılı olması için çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmaların koordinasyonunu yürüten İHH, önümüzdeki günlerde demir alacak olan gemilerin güvenli bir şekilde hedefine varabilmesi için insani, hukuki, teknik ve siyasi tüm çalışmaları titizlikle yerine getiriyor.
Tüm Türkiye halkının desteğine ihtiyaç duyulan böylesi bir dayanışma kampanyasında Filistin halkının yeniden kendi ayakları üzerine kalkmasında işbirliği çağrımızı yineliyoruz. Götürülecek tonlarca yardım malzemesine sizler de katkıda bulunabilir, tüm dünyadaki vicdan sahibi insanların ortak sesi haline gelen bu konvoyda rol alabilirsiniz.

ihh

OP
Es_se

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
fılıstın kanayan yaramız
muslumanlııgn ılk magbetının oldugu yer!! kudus!!
ve zulum altında bır bardak sut bıle bulamayan cocuklar
herkesın duyarlılık gosterıcegıne ınanıyorum ufacık bır yardım bıle
bır cocugun bı gunluk yemegı olabılır

OP
Es_se

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
inş her yedıgm lokmada yada yatagıma gırdıgmde ordakı cocuk kadınlar aklıma gelıyo:(
ohh ıle gorustum bagıslar hala devam edıyo elımden geldıgnce cevreme haber edıcem
1 tl 5 tl farketmez yeterkı bır nebzede olsa destek olalım:eek:

OP
Es_se

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
ıhh oldugu ıcn guvenım tam annnemler kurbanlarını hep fılısıtn gıbı savas altında olan bolgelere yollıuyorlar ıhh genel baskanını bızzat tanıdım
ııcm mutmaın o konuda kı yabancı ulkelerde destek verıyo sadece muslumanalr degıl
herkes yardım edıyo ıns bu bıraz ısraıle gozdagı olur :kizdim:

be_reN

Daimi Üye
Tepki
1.856
ıhh oldugu ıcn guvenım tam annnemler kurbanlarını hep fılısıtn gıbı savas altında olan bolgelere yollıuyorlar ıhh genel baskanını bızzat tanıdım
ııcm mutmaın o konuda kı yabancı ulkelerde destek verıyo sadece muslumanalr degıl
herkes yardım edıyo ıns bu bıraz ısraıle gozdagı olur :kizdim:

evet anladım canım ınsallah yaa valla zulum bıle dıyemıyorum artık daha da otesı daha da kotusu Rabbım yardım etsın kardeslerımıze

birsam

Daimi Üye
Tepki
991
ne desem bilmiyorum ki yalnız şunu biliyorum ki asla yaptıkları yanlarına kar kalmayacak israillilerin.ihh da dahil kendini mazluma yardıma muhtaçlara yardıma adamış insanlara ALLAH yardım etsin güç kuvvet versin inş.sayılarını artırsın

Y

yeşilçay

Misafir
insan olarak üzülmemek elde değil lakin
şuda unutulmamalıdırki atalarının vermiş olduğu yalnış kararların acısını çekiyorlar
yani ingilize güvenip osmanlıyı arkadan vurmanın acı sonu...........

rüzgar gülü

Daimi Üye
Tepki
10.149
Allah zalimlerin bu yaptıklarını görüyor ve yanlarına kalmayacak kesinlikle...

Ordaki müslüman kardeşlerimizin Allah yardımcıları olsun şu anda burada zulum görüyorlar ama biliyoruzki Rabbim onları en güzel yerlere nasip edecek....

Emeğin için, duyarlılığın için teşekkürler esse cim...:eek:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
Paylaşım için sağol canım. Bende çevremdeki bir sürü kişiye ileteceğim bu linki...

Allah yardımcıları olsun ve Filistin'deki kardeşlerimize yardım sayısı artsın.

Bu arada dikkatimi de çekmedi değil. Neden KOÇ, Sabancı gibi Türkiye'nin zenginleri buraya destek vermiyor acaba? Hiç göremedim adlarını...:uzgun:

birsam

Daimi Üye
Tepki
991
İsrail, Türkiye'den bu akşam saatlerinde yola çıkacak yardım gemilerini savaş gemileriyle karşılayacak.

İsrail Savunma Bakanlığı, yardım gemilerinin Gazze'ye girmesinin "yasaklandığını" duyurdu. İsrail, ilgili hükümetlerden de gemilerin hareketine izin verilmemesi için üç ülkenin büyükelçileri ile peşpeşe toplantıda

bunu duydunuz mu .ne yapmaya çalışıyolar bunlar:kizdim::kizdimama:ALLAH fırsat vermesin hiç birine inş

OP
Es_se

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
ALLAHIM onlara bu fırsatı vermesın
hele boyle bıseye kalkısısınlar
ummetı muhammed gogsunde IMAN tasıyan herkes sokaklara dokulur!!!
busefer bu kadar sakın kalınmaz!!
haddını bıl serefsız ısrail!! bır gun kanında bogulucaksın !!!!!
öldürdüğün mazlumlarının kanında !!!!!

OP
Es_se

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
insan olarak üzülmemek elde değil lakin
şuda unutulmamalıdırki atalarının vermiş olduğu yalnış kararların acısını çekiyorlar
yani ingilize güvenip osmanlıyı arkadan vurmanın acı sonu...........

yesılcay sana cevap verıyımmı vermıyımmı cok dusundum
rabbım senı onların durumuna dusurmesın
dusersede aynen senın gıbı dusunen bırı karsına cıksın
sen ben sutten cıkmıs ak kasıkmıyız bız kendımız bıle hıc hata yapmıyormuyuzkı
suan zulum gorenler gecmıstekı ınsanlarmı
ve gecmiş ıle ılgılıde fılıstının yanlıs bırsey yaptıgına ınanmıyorum !!
orda ölen bı kac avrupalı olsa bu cevabı verırmıydın !!!
tecavuz katletmek her turlu kotuluk onlarda hak ıken
öldürürken mazlum cocukları sraıllıler pıknıkrte cocuklar et kızartıp partı verıyorlardı seyredıp!!!
ve fılıstın ASLA OSMANLIYI ARKADAN VURMADI ISPATLI DELILINI GETIR konusalım
FILISTIN BIZIM SANLI GECMISIMIZ
KUTSAL MABEDIMIZ ! ILK SECDEYE YONELDIIGıMIZ MEKAN KUDUS!!
yabancılar cok guzel bızlerı ıstedıgı gıbı doldurdular
fılıstındekı zulumlerı haklı gostermek ıcn senın gıbı bır cok kısının beynını
boyle yalanlarla cok guzel yıkadılar
ordakı fılıstınlı olmasaydı bıle
bır avuc kafır cocugu olsaydıda yıne sahıp cıkar tepkı verırdım
zulum goren bır mıllet can cekısen bır ınsan toplulugu var orda ve mesajın ıcerıgı nedıyım Allah akıl fıkır versın

OP
Es_se

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
Paylaşım için sağol canım. Bende çevremdeki bir sürü kişiye ileteceğim bu linki...

Allah yardımcıları olsun ve Filistin'deki kardeşlerimize yardım sayısı artsın.

Bu arada dikkatimi de çekmedi değil. Neden KOÇ, Sabancı gibi Türkiye'nin zenginleri buraya destek vermiyor acaba? Hiç göremedim adlarını...:uzgun:

sen dıyene kadar hıc aklıma gelmemıstı buugne kadar hıc onların ısmını orda duymadım koc malum beklenır ama sabancı sasırtıcı

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.487
Destekleyenler grubuna baktım; ama hep dernekler faaln. Çok yazık gerçekten:(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar