Rönesans’ın doğduğu yer Floransa

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
fft20_mf1580266.Jpeg


Rönesans’ın doğduğu yer Floransa

Şehri gezerken adım başı bir sanat eserine rastlayabileceğiniz “Çizme”nin sanat merkezi Floransa’da ziyaretçilerin görmeleri gereken onlarca tarihi yapı ve sanat eseri bulunmakta.

fft20_mf1580267.Jpeg


Büyüleyici eserler yanı başınızda

Floransa’da görülmesi gereken başlıca yapılar, sanat merkezleri ve tarihi yerler; Santa Maria del Fiore Kathedrali, Ponte Vecchio Köprüsü, Arno nehri, Uffizi Sanat Galerisi, Sinyorlar Meydanı’dır.

Öte yandan Signoria Meydanı’nın ortasındaki 1565 yılında yapılan Neptün Çeşmesi, Galleria dell’Academia’daki Mikelanj’ın David heykeli, gotik döneme ait ihtişamlı Çan Kulesi, ve Rönesans ve antik döneme ait heykellerin bulunduğu bir açık hava müzesini andıran Loggia da şehirde turistlerin en çok ilgisini çeken yerlerden.

fft20_mf1580277.Jpeg


Spor ayakkabılarınızı yanınıza alın!

Floransa’yı giderken yanınıza rahat ayakkabılarınızı almayı unutmayın. Çünkü Floransa’da metro yok ve otobüsler de belli bir mesafede çalışıyor. Bunun için şehrin tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız Floransa’yı en iyi yürüyerek keşfedebilirsiniz.
fft20_mf1580278.Jpeg


Floransa’da alışveriş keyfi

Floransa sanat ve tarihle iç içe bir kent olmasının dışında önemli bir alışveriş ve ticaret merkezidir.

Şehirde özellikle süs eşyası, antik, hediyelik eşya dükkanları, tablo ve kitap satan pazarlar ve kuyumcular ziyaretçilerin uğramadan edemedikleri yerlerdir.

Dünyanın en ünlü şaraplarından sayılan Toskana şarabını da içmeden Floransa gezinizi tamamlamayın!
Milliyet
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst