Rokfor peynirli profiterol

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
rokfor-peynirli-profiterol_949a0cab.jpg


Rokfor peynirli profiterol

125 gr margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
4 yumurta
1 tutam tuz

İç malzeme için
200 gr rokfor peyniri
Frenk soğanı
2 yemek kaşığı krema
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

Margarin ile suyu bir tencerede kaynatın. Un ve tuz ekleyip karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın. Yumurtaları teker teker ekleyip mikserle çırpın.

Hamuru krema sıkma torbasına doldurup fırın tepsisine minik toplar şeklinde aralıklı olarak sıkın. 180 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarmadan soğumasını bekleyin.

Diğer tarafta rokfor peyniri, krema ve ceviz içini bir kasede iyice karıştırın. Karışımı krema sıkma torbasına aktarın ve profiterol toplarının altından batırarak içlerini doldurun. Üzerlerine peynir karışımından bir miktar sürüp birer frenk soğanı ve ceviz yerleştirin. Servis yapın

Alıntı...
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
rokfor peyniri denilen küflü peynir dimi?gorgonzola deniyo bizim burda
tatlisini sevmem ama bu denemeye deger gibi geldi bana:nk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst