Ricotta peynirli ravioli

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.622
Tepki
84.268
Puan
113
Konum
İstanbul
4_66201216035_34782.jpg

Ricotta peynirli ravioli

4 KİŞİLİK

Gerekli malzemeler 2 yumurta 2 su bardağı un Yarım yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için 200 gr ricotta peyniri 1-2 dal ince kıyılmış taze fesleğen Tuz, karabiber

Üzeri için 1 yumurta akı 1-2 dal taze fesleğen 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak Kiraz domates

Hazırlanışı Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırıp yoğurun (hamuru toparlamakta sorun yaşarsanız 1 yemek kaşığına yakın su ilave edebilirsiniz). Hamurun üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirin. Peynirli harcı hazırlayın. Hamuru üçe bölüp yuvarlayın. Çok az un serperek merdane yardımıyla açın. Üzerine yumurta akı sürün. Hamurun yarısına aralıklı olarak harçtan 1 tatlı kaşığı aktarın. Diğer yarısını üzerine kapatın. Tırtıklı bıçak ile kare şeklinde kesin. Tencerede yeteri kadar su kaynatın. Hazırladığınız ravioleleri tencereye alıp 4-5 dakika haşlayın. Ayrı bir tavaya zeytinyağını ve ince kıydığınız sarımsakları ekleyip soteleyin. Haşladığınız raviolileri tavaya ekleyip 3-4 dakika soteleyin. Ocaktan almaya yakın üzerine fesleğen yaprakları, ikiye kesilmiş kiraz domates ekleyip harmanlayın. Servis yapın.
Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst