Revaniye

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
revaniye_ef9cc410.jpg



Revaniye


500 gr tereyağı (oda ısısında)
Un

Servis : Dondurma

Şerbeti için

1 kg toz şeker

4 su bardağı su

2 dilim limon

Revaniye hazırlanışı

Yoğurma kabına tereyağını alın. Unu yavaşça ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve kurabiye şekli vererek fırın tepsisine dizin. Su ve şekeri kaynatarak şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynadıktan sonra iki dilim limonu ekleyip ocaktan alın. Şerbet ılındıktan sonra fırından çıkan hamurların üzerine dökün. Şerbetini iyice çektikten sonra yanında dondurmayla birlikte servis yapın.Revaniye artık hazır, afiyet olsun.

Lezzet

 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Şu tatlıyı hep duyarımda sadece yağ ve un oluşu bir türlü kafama yatmadı. Az birşey mi denesem ne etsem çatlıcam :D
 

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
dene valla en azından içinde kalmasın :ko sonra bizede sölede ona göre bizde yapalım ehehe :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst