Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi irmik
1 kabartma tozu
1 vanilya
3/4 su bardagi un
Surup:
2,5 su bardagi su
2 su bardagi seker
Ceyrek limonun suyu
Üzerine hindistan cevizi
Yapılışı:
Surup icin seker ve suyu ocaga koyun.Kaynayinca altini kisin ve 10 dakika pisirin. Kapattiktan sonra limon suyunu ekleyin.Bu arada keki icin yumurta ve sekeri cirpin. Sonrada diger malzemeleri ekleyin.Iyice cirpin.Margarinle yaglanmis ve unlanmis bir tepsi veya borcama döküp kek ayarinizda pisirin.
Kek ve surup iliyinca surubu keke dökün.Soguyunca bolca hindistan cevizini istediginiz sekillerde serpistirin.Revaniyi buzdolabinda muhafaza edin.
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi irmik
1 kabartma tozu
1 vanilya
3/4 su bardagi un
Surup:
2,5 su bardagi su
2 su bardagi seker
Ceyrek limonun suyu
Üzerine hindistan cevizi
Yapılışı:
Surup icin seker ve suyu ocaga koyun.Kaynayinca altini kisin ve 10 dakika pisirin. Kapattiktan sonra limon suyunu ekleyin.Bu arada keki icin yumurta ve sekeri cirpin. Sonrada diger malzemeleri ekleyin.Iyice cirpin.Margarinle yaglanmis ve unlanmis bir tepsi veya borcama döküp kek ayarinizda pisirin.
Kek ve surup iliyinca surubu keke dökün.Soguyunca bolca hindistan cevizini istediginiz sekillerde serpistirin.Revaniyi buzdolabinda muhafaza edin.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.