Resimli Program Anlatımları

Çilekli Sakız

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
1 Şubat 2009
Mesajlar
4.185
Tepki
5.840
Puan
113
Yaş
32
Konum
İzmir/ Tokat
Uyduyu Bilgisayara Bağlayıp Kayıt Yapmak (Resimli)
013kk.png

Receiver ile bilgisayar arasındaki bağlantı, üstteki gibi olacak. Şekilde görüldüğü gibi sadece 1 adet 3’lü kablo ve 1 adet te ufak dönüştürücü gerekmektedir. Receiverin arkasında bulunan 3 çıkıştan “sarı” olan, bilgisayardaki TV Kartının girişine (genellikle o da sarı renk olur), diğer iki ses çıkışı ise (sol ve sağ olmak üzere) stereo dönüştürücü vasıtasıyla ses kartının “line-in” veya diğer adıyla “giriş hattı” na bağlanır. Bu bağlantılar yapıldıktan sonra bilgisayardaki ses ayarları yapılmalıdır
023vi.png

Üstteki menüye ulaşmak için saatin bulunduğu görev çubuğundaki hoparlör görünümlü ses simgesine çift tıklanır. Çıkan pencereden “seçenekler -> özellikler -> kaydetme” seçilir ve okeye tıklanır. Böylece üstteki “Kayıt Denetimi” menüsüne ulaşılır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta : “Giriş Hattı” veya “Line-in” seçeneğinin işaretli olmasıdır. Aksi takdirde kayıt sessiz olur. Ayrıca ikinci bir önemli nokta ise; ses ayarının ful üste kadar açılmamasıdır, üstten bir önceki noktada bırakılmalıdır. Yoksa ses kaydının boğuk, cızırtılı olmasına sebep olur.
* Buraya kadar olan bağlantı ve ayarlar tüm TV kartları ve kaydedici program ne olursa olsun, hepsi için standarttır.
- WinDVR ile Kaydın Yapılması -
Aşağda WinDVR-3 ile kayıt yaparken ayarların nasıl olması gerektiğini ve nasıl kayıt yapılacağını anlatacağım. Ama genel olarak sizin kullanacağınız kayıt programının da çoğu ayarı buradaki gibi olmalıdır. Standart ayarlar bunlardır…
1) WinDVR programını çalıştırdıktan sonra 1 numaralı okun gösterdiği düğmeden "Setup" yani ayarların yapılacağı menüye girilir.
038ma.png

Üstten "Display" menüsüne gelinir. Bağlantı receiverden yapıldığı için "Channel" menü ayarlarına ihtiyacımız yok. Burada 2 numaralı okun gösterdiği yerden görüntünün "Aydınluk (Brightenes)" , "Kontrast" gibi ayarları isteğe göre yapılır. Başta hepsi ortada bulunmaktadır. Resimdekiler benim ayarlarım. Menüdeki diğer ayarlar da resimdeki gibi olmalıdır.
045an.png

3) "Device" başlıklı menüde ; 3 numaralı okun gösterdiği yerden kayıt yapılacak olan donanım seçilir. Eğer bilgisayarda sadece TV kartı varsa seçmeye gerek yok, otomatik seçer onu. Fakat aynı zamanda web cam gibi başka video yakalama aygıtları varsa buradan istenileni seçmek gereklidir. Eğer web cam varsa ve buradan o seçilirse, web cam'den gelen görüntü kaydedilir.
4) 4 numaralı okun gösterdiği yerden "giriş" kısmı ayarlanır. En üstteki bağlantı şemasındaki gibiyse bağlantınız, buradan "Composite" girişi seçilir. Eğer onun yanındaki S-video'dan giriş yaptıysanız buradan "S-video" seçeneğini seçmeniz gerekir.
5) 5 numaralı okun gösterdiği yerden, ses kartına giriş ayarlanır. line-in yani Giriş Hattından bağladığımız için bu menüden de "Giriş Hattını" seçmek gerekir. "Audio Input" kısmı ise zaten defulttur. Ses kartı hangisiyse o olur.
054xb.png

6) "Record" menüsüne gelelim. Aradaki TV menüsünü geçiyoruz. "Record Quality" kısmındaki ayar 6 numaralı okun göserdiği gibi Customed -> PAL VCD seçeneği seçilmelidir. Eğer DVD formatında (MPEG-2) kayıt yapmak isterseniz buradan DVD seçeneğini seçersiniz. Eğer daha farklı formatlarda (küçük boyutta mesela) kayıt yapmak isterseniz "Profiles" kısmından istediğiniz özelliklerde ayar yapabilirsiniz. Sağdaki menüde de seçtiğiniz kayıt profilinin teknik özellikleri görülmektedir.
064zn.png

7) "Storage" menüsünde 7 numaralı okun gösterdiği yerden kayıtların nereye yapılacağı ayarlanır.
8 numarada, kaydın yapılacağı HDD bölümünde, kayıt için maximum ayrılacak alan ayarlanır.
076nw.png

9) "Time Shifting" menüsünde ayar 9 numaralı okun gösterdiği gibi olmalıdır. Bu ayarda kayıt işlemi manuel sonlandırılana kadar devamlı kaydeder. Fakat kilitlenme yapmaması için kayıtları 1'er saat yapar. Yani mesela kesintisiz 10 saat kayıtta bırakırsanız, bunu 10 parça halinde depo eder. vol-1 vol-2... şeklinde.
087ac.png

Tüm ayarları yaptıktan sonra 3. resimdeki "Kayıt Düğmesi" yazan yerden kaydı başlatabilirsiniz. Bir uyarı daha ; receiverden ses seviyesi % 80 civarında olmalıdır kayıt esnasında. Daha yüksek olursa boğulma yapar, düşük olursa da kısık olur.
 
OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
1 Şubat 2009
Mesajlar
4.185
Tepki
5.840
Puan
113
Yaş
32
Konum
İzmir/ Tokat
XP KURULUMU RESİMLİ ANLATIM
Evet arkadaşlar benden size bir bomba daha karsınızda XP kurlumu hemde resimli evet başlıyoruz Kuracaginiz xp nin şuan itibarı ile piyasada en son sp2 olduğunu düşünerek eğer sp2 monte edilmiş bir cd ile yaparsanız çok verim alabileceğinizi düşünüyorum.
cd yi boot olarak açtıktan sonra..
(eger hard disk bos ise,formatlanmıs ise ya da ilk satın alınmış ise otomatik olarak aşağıdaki işlemler başlayacak)
(eger hard disk te daha once kayıtlı bir işletim sisteminiz var ise cd boot olunca karşınıza devam etmek icin herhangi bir tuş a basınız yazısı çıkacak)
18dh3.jpg

XP sistemimizi ve driverlarımızı tarıyor.Bu işlemin bitmemesi demek yada donması demek,donanımda bir sorunumuz var demektir.Genelde ram uygun değilse bu işlem sona ermez.
21bg.jpg

Bu resimde enter e basıp geçiyoruz
32ps1.jpg

Bu resimde f8 e basıp şartları kabul ettiğimizi belirtiyoruz.
40kf.jpg

Bu resimde ise normal kurulum için enter e basıyoruz.
59ab1.jpg

Bu resimde harddiskinizin bölümleri gözükecek(c,d,e...) Hangisine kurmak istiyorsak klavye yön tuşu ile onun üzerine gelip enter e basıyoruz.c ye kuracak isek c yi seçip enter e basıyoruz
67me.jpg

Bu resimde kurulumun NTFS mi FAT mı kurulacağını soruyor.NTFS HIZLI yı seçip enter e basıyoruz.
73jb.jpg

Şu an sistem dosyalarını yüklemeye hazır hale getiriyor.Bekliyoruz.(Bilgisayar reset atıp kuruluma başlar)
82wp.jpg

XP yüklenmeye başladı.Bekliyoruz.
99ge.jpg

Burada dil seçenekleri karşımıza çıkar.XP en uygun olanı ayarladığı için ileri deyip geçiyoruz
102jy.jpg

Burda bilgisayarınıza isim vermenizi istiyor.İleri.
113cn.jpg

Burda geçerli xp anahtarını (cdkey) giriyoruz.İleri.
120pe.jpg

Burda bilgisayarınıza isim vermenizi istiyor tekrar.İsterseniz administrator e de şifre koyabilirsiniz.
136jd.jpg

Yerel saat ve tarih ayarı..Kendinize uygun olanı seçin.İleri
145lp.jpg

Kurulum devam ediyor.

159ha1.jpg

İnternet ayarları.Kendiniz ip vericekseniz alttaki kutucuğu işaretleyin.Yoksa üstteki otomatik seçenek zaten varolan en iyi seçeneği yapacak size. Not: eğer ethernet kartınızı tanımadıysa bu pencere gelmez.Modem penceresi gelir oraya şehir kodunuzu yazıp enter a basıp gecersınız diğer bilgileri doldurmanıza gerek yok.İleri deyin geçin
160ts.jpg

Burası ağ bilgileri ileri deyip geçiyoruz.
178ck.jpg

XP kurulumu devam ediyor,az kaldı
182ay.jpg

Kurulum bitti sonunda,şimdi bilgisayar ilk açılım için kendini hazırlıyor.Bekliyoruz.


devammmm....
197tc.jpg

Ekran ayarı,XP otomatik ayarladığı için tamam diyoruz.
203xb.jpg

XP ye Hoş Geldiniz vs. vs ...İleri deyip geçiyoruz.
221dx.jpg

İlk açılış ekranı.Bundan sonra driverlarımızı yüklüyoruz ve bilgisayarımız bebek gibi kullanıma hazır saygılar
 
OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
1 Şubat 2009
Mesajlar
4.185
Tepki
5.840
Puan
113
Yaş
32
Konum
İzmir/ Tokat
Sistemi Geri Yükleme (Resimli) Anlatım

SİSTEMİ GERİ YÜKLEME
Evet arkadaşlar sizler için bir bomba daha bu yöntemle bilgisayarınızı kurtarabilir eski bir tarihten başlatabilirsiniz tabi alacağınız tarihte bilgisayarınız sağlamsa ve bunların yanında hafta sonu yada belirli aralıklar la virüs taratması yapın kulandığınız programlara bakın yani kontrol edin pc yi
ve bir sistem geri yükleme noktası oluşturun
asil10vn.jpg

iea3hu.jpg
 
OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
1 Şubat 2009
Mesajlar
4.185
Tepki
5.840
Puan
113
Yaş
32
Konum
İzmir/ Tokat
winamptan tv izlemek
Arkadaşlar belki biliyorsunuz ama ben bilmeyen arkadaşlar için anlatmaik istediğim.Winampı hepimiz müzik dinlemek için kullanıyoruz ama winampın tw izleme özelliğide war şimdi bunu size resimlerle anlatmayı deniyeceğim..

Önce winampı acıp options preferences dioruz :
zellik27ek.png

karsımıza cıkan ekranda soldaki sıradan media libraryı secip cıkan pencereden online media sonrasındada Specify Ratingsi seçiyoruz
ince26ey.png

sonrasında önümüze acılan pencereden ilgi alanlarımız seçiyoruz...
ibitiyor20am.png

ayarlarımız bitti şimdi tekrar başa dönüp sağ tıklayıp media library'i seçiyoruz:
media21ru.png

Ve son işlem olarak acılan pencereden SHOUTcast TV'yi seçip war olan kanallardan izleyiyoruz...
bitti25nc.png
 
OP
Çilekli Sakız

Çilekli Sakız

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
1 Şubat 2009
Mesajlar
4.185
Tepki
5.840
Puan
113
Yaş
32
Konum
İzmir/ Tokat
AA LOGO TASARIM SÜPER BİSEY
Evet arkadaşlar yine herzamanki gibi programımızı özetleyelim.Bu program ne işe yarar...?Valla hayal gücünüzü kullanabilirseniz heryerde kullanabilirsiniz.Bu bir logo tasarım programı.Bunda yaptığınız tasarımlarınızı ister Flash MX te kullanın İster Dreamweaverda web sayfanıza ekleyin.İster yaptığınız logoyu flasha atıp buton yapın.İsterseniz Bilet tasarlayın.İsterseniz AFiş tasralayın..İsterseniz...isterseniz...
yani bu size kalmış.Ben yaptığım web tasarımlarında bu programdan logolarımı,buton tiplerimi yapıyorum.Web tasarımlarıma ekliyorum.Bilet tasarlamıştım bikere..Profesyonel bi tasarım olmuştu.Yani yaratıcılık size kalmış..

Anlatmaya başlayalım

Programı yükledikten sonra ilk açtığımızda gelecek olan ekranda hazır şablonlar var (yaklaşık 108 tane)İSterseniz buradan hazır şablon seçebilir isterseniz Esc tuşuna basarak kendi tasarımınızı yapmak için ana sayfaya geçiş yaparsınız
19rz3.jpg

Previous ve Next tuşuyla ileri - geri şablonları seçebilirisiniz.ESC tuşu ile ana sayfaya geçiş yapıyoruz.

Ben burada 2 simge 2 yazı ekledim.Simge,yazı eklemeyi ileride göstericem.Şimdi programın ana hatlarını gösterelim..
28nm.jpg

Şimdi de menülerin anlatımına geçelim

File menüsünden;
35ht.jpg

Edit menüsünü atlıyorum.Bildiğiniz düzenle menüsü,İleri al geri al muhabbeti...

Object Menüsü; Simge,Yazı ekleme,silme bölümü..
48sc.jpg

1-New Text
Tasarımımız için yeni yazı ekler.Bu yazıyı çok farklı fontlarda yazabilirisiniz.Gelecek olan pencereden YAzının boyutunu,Yazıdaki karakterlerin ayrıklığını,Yazının genişliğini ve rengini seçebilirisiniz.

2-New Image
Yeni simge ekler.Gelecek olan pencerede simgenin boyutunu rotasyonu nu yani dönme açısını belirleyebilisiniz.Ayrıca renginide seçebilirisniz.

3-Import Custom Bitmap
Çalışmakta olduğunuz projenize harddiskinizden istediğiniz resmi ekleyip üstünde çalışabilirsiniz.

4-Remove Object
Seçili olan simgeyi siler..Delete tuşu bu programda simgeleri yazıları silmek için işlevini görmez ya kısa yoldan CTRL+R ya da bu menüyü seçeceksiniz.

5-Duplicate Object
Sayfamıza Seçili olan simgenin aynısından birtane daha ekler.

6-7-8-9.Menüler herhangi bi değişiklik yapmıyor.Bu yüzden yazmadım.

Window menüsüne gelince

Sayfamızda ekli olan simgelerin Menülerini açar..Ne bu şimdi..
Programın üstünde bulunan butonlar var ya Text,Effects,gradient..vs Her simge için bunları uygulayabileceğimiz menü var.Text,effects,gradient,vs bunları anlatmıştım zaten yuklarıda grk duymadım anlatmaya..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst