Resim kırpma

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Resim kırpma

Bir resmin kameradaki kompozisyonundan memnun değilseniz, kompozisyonunu iyileştirmek veya görüntüdeki belirli öğeleri yakınlaştırmak için Windows Fotoğraf Galerisi'ni kullanabilirsiniz.

1.

Başlat düğmesi Başlat düğmesinin resmi, Tüm Programlar ve ardından Windows Fotoğraf Galerisi'ni tıklatarak Windows Fotoğraf Galerisi'ni açın.
2.

Düzeltmek istediğiniz resmi seçin ve ardından araç çubuğunda Düzelt'i tıklatın.
3.

Resmi Kırp'ı tıklatın.
4.

Aşağıdakilerden birini yapın:
*

Resmin oranlarını değiştirmek için listede belirli bir baskı oranını tıklatın. Bir resmi standart çerçeve boyutuna sığacak şekilde yazdırmak istemiyorsanız, istediğiniz resim oranını ayarlamanızı sağlayan Özel'i veya özgün resmin oranını koruyan Özgün'ü tıklatabilirsiniz.
*

Resmi daha büyük veya daha küçük yapmak için, kırpma çerçevesinin bir köşesini tıklatın ve ardından bu köşeyi sürükleyin. Bir baskı boyutu seçtiyseniz, kırpma çerçevesi yeniden boyutlandırılırken bu baskı boyutunun uygun oranlarını koruyacaktır. Özel'i tıklattıysanız, istediğiniz genişlik ve yüksekliği ayarlayabilirsiniz. Özel'i tıklattıysanız, ancak oranları korumak istiyorsanız, kırpma çerçevesinin bir köşesini sürüklerken ÜST KARAKTER tuşunu basılı tutun.
*

Resmin kompozisyonunu değiştirmek için, kırpma çerçevesini resmin içinde sürükleyin.
*

Resmi dikey veya yatay olarak kırpmak için kırpma çerçevesini döndürmek üzere Çerçeveyi Döndür'ü tıklatın.
5.

Uygula'yı tıklatın.

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst