Renkli Lensle Makyaj

Denizce

Yeni Üye
Katılım
14 Eylül 2011
Mesajlar
5
Tepki
3
Puan
3
Yaş
36
Konum
İstanbul
Makyaj malzemesi: Renkleri her zaman göz makyajı yapmadan önce takın, makyaj malzemesi seçerken yağlı olandan çok nemlendirici özellikte olanları tercih edin. Göze yağlı makyaj veya krem uygulandığı taktirde bunların göz kırpma hareketiyle gözün yakınına gelip lense bulaşma tehlikesi vardır. Bu lensinize zarar vermez ama görüşünüzü bulandırır.Ayrıca göz kapağının iç tarafında kullanılan makyaj malzemelerini kullanmayın. Çünkü böyle makyaj malzemeleri kontakt lens yüzeyini kirletir ve rahatsızlığa yol açabilir. Lensler gözünüzdeyken makyajınızı temizleyebilirsiniz. Bunu yaparken; makyaj temizleyicisinin veya makyajın lensinize değmemesine özen gösterin.
MASKARA: Rimeli her zaman lensleri taktıktan sonra uygulayın... Rimel hiçbir zaman lensinize bulaşmamalıdır.
GÖZ FARI: Göz farının sıvı, krem ya da kompakt toz gibi birçok alternatifleri vardır. Hepsinin kendine göre alternatifleri vardır. Sıvı ve krem olanların kullanımları kolaydır. Kompakt tarzı farlar için uygulama mevcut olup, bununla farı sürerken önce nemlendirilmesi gerekir, far göze cömertçe sürülmemelidir.
GÖZ KALEMİ: Bu kullanmamanız gereken yegane malzemedir. İçeriğinden dolayı lensinizin lekelenme tehlikesi vardır , sürekli temizlemek lensinizin ömrünü azaltır.
GÜNDÜZ KREMİ: Likid krem yerine fazla akıcı olmayan bir krem kullanınız. Gözlerinizin etrafına sürerken çok dikkatli olmalısınız. Bu bölgeye hiç krem sürülmemesinde yarar vardır.
SAÇ SPREYİ: Saçınızı lensinizi takmadan önce yapmanız daha mantıklı olur.Lenslerinizi takmış bulunuyorsanız sprey sıkmadan önce gözlerinizi kapatmayı unutmayınız.
GECE KREMİ: Yatmadan önce lensleriniz çıkaracağınıza göre, her zaman olduğu gibi gece kremi kullanabilirsiniz.Sabahları yüzünüzü ılık suyla yıkamalısınız. Eğer gözleriniz etrafındaki yağdan arınmış olursa lenslerinize birşey olmaz.
CİLDİ TEMİZLERKEN: Önce lenslerinizi çıkarınız, sonra temizleme emülsiyonu yani solüsyonu ve makyaj temizleyicisini kullanınız.
Sonuç itibariyle; lens kullanırken makyaj yapmak mümkündür. Ancak, lenslerin makyaj malzemesiyle kirlenmemesine özen göstermelisiniz.

Göz ve Ten Renginize Göre Makyaj Teknikleri Tablosu:
Beyaz Ten: teniniz beyaz, gözleriniz kahverengi veya bal rengi tonlardaysa yeşil yada kahverengi tonlarıyla gözlerinizi gölgelendirin. Allık ve rujunuzu kahverengi tonlarda tercih edin. Beyaz ten, mavi ve violet gözler, gri veya toprak tonlar göz renginizi canlandıracaktır. Allık renginiz gül rengi, rujunuz ise pembe olmalıdır. Beyaz ten gri gözler, renksiz maskarayla pastel lavanta rengi far kullanın.

Esmer Ten: Kahverengi veya bal rengi gözlerde bronz-kahve tonlardaki farın üzerine siyah yada gri eyeliner sürün. Bronz toprak tonlarında allık kullanın, ruj seçiminizdeyse canlı kırmızı yada kahve tonlarını tercih edin. Esmer ten, yeşil gözler için kahverengi eyeliner kullanıp canlı kahve- mürdüm tonlarındaki bir farla gözlerinizi canlandırın.

Esmer Ten, mavi ve violet gözlerde kahve ya da lavanta rengi far kullanın. Siyah eyeliner bakışlarınızı daha etkili kılacaktır.

Esmer Ten, turquaz ve aqua renkli gözlerde gözlerinize açık mavi veya oranj-kahve tonlarında far sürüp siyah yada kahverengi eyeliner ile belirginleştirin. Allığınızı kahve-şeftali tonlarından rujunuzu ise gül yada bronz renklerinden seçin.

Renk Seçimi:
İlk kez renkli lens kullanacaksanız, ne istediğinizi bilmiyorsanız ve gözlerinizde doğal bir ren değişikliği istiyorsanız, hareli renkli lensleri tercih edebilirsiniz.

Gözünüz koyu renkliyse ve cesur, çarpıcı ve de belirgin renk değişimi istiyorsanız düz renkli lensleri tercih edebilirsiniz.

Gözlerim renkli ama, daha etkileyici bakışlara sahip olmak istiyorum, gözlerimin derinlik ve boyut kazanmasını istiyorum diyorsanız yoğunlaştırıcı lensleri tercih edebilirsiniz.
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Tesekkürler canim.
Renkli lens kullanmayi düsündüm bir ara ama hic kullanmadim.
Merak etmiyor degilim hala.
 
H

Hera

Misafir
Bende var şu an Lens Makyajda var Çok memenunum çok beğenerek takıyorum her kes yakıştığını söylüyor Teşekkürler bilgi için..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst