Reductil nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Reductil nedir?

Reductil 10 mg, vücut kitle indeksi (VKİ) 30kg/m' ve üstünde olan hastalarda veya VKİ 27 kg/m' üstünde olup, tek başına uygulanan uygun rejimle sonuç alınmamış ve obozitoya bağlı diğer bir risk faktörleri de taşıyan hastalarda diyetin yanında destekleyici tedavi olarak endikedir.

Reductil 10 mg tedavisi altındaki hastaların kan basınçlarının ve kalp hızlarının düzenli kontrolü ve sürekli olarak klinik açıdan anlamalı ve yüksek bulunan hastalarda tedavinin kesilmesi önerilir.
-Hipertansiyonu kontyrol altına alınmış hastalarda da Reductil 10 mg dikkatli kullanılmalıdır.
- Renal yoldan yalnız inaktive olmuş madde atılmakla birlikte Reductil 10 mg hafiften orta dereceye kadar böbrek yetmezliğinde dikkatli kullanılmalıdır.
- Reductil hafiften orta dereceye kadar hepatik yetmezliği olan hastalarda araştırılmış ve klinik advers etki görülmeksizin biyoyararlanımının %24 oranında arttığı bulunmuştur. Bununla birlikte Reductil 10 mg'ın hafiften orta dereceye kadar akciğer yetmezliği olanlarda dikkatli kullanılması önerilir.
- Reductil 10 mg epileptik hastalara dikkatle verilemelidir.
- Gebe kalma olasılığı olan kadınlar Reductil 10 mg alırken uygun kontrasepsiyon uygulamalıdırlar.
- Reductil 10 mg midriyazise neden olabileceğinden dar açılı glokomlu hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.
Gebelikte Kullanım: Hayvanlarda yapılan reprodiksiyon çalışmaları sibutraminin teratojenik olmadığını göstermiş olmakla beraber insanda gebelikte güvenirlilliği çalışmalarla henüz kanıtlanmamış olduğundan sibutramin gebelikte kullanılmamalıdır. Laktasyonda Kullanım: Sibutraminin anne sütüne geçp geçmediği henüz bilinmemektedir ve bu nedenle laktasyonda kullanımı kontrendikedir. Araç ve makine kullanımaya etkisi:
Sibutramin sağlıklı gönüllülerde psikomolar ve kognetif yetiyi etkilememesine rağmen, santral etkili ilaçların karar verme, düşünmeve motorik yetileri etkileyebileceği bilinmektedir. Bu nedenle hastalar araç ve makine kullanma yetilerinin sibutramin uygulanırken etkilenebileceği konusunda uyarılmalıdır.

Advers etkilerin büyük bir çoğunluğu tedavinin erken dönemlerinde (ilk 4 hafta) görülmüştür ve sıklık ve şiddetleri zaman içinde azalmıştır. Genel olarak ciddi yan etki görülmemiştir, yan etkiler tedavinin kesilmesini gerektirmemiştir ve geri dönüşümlüdür.
Obez, hastalarda yapılan plasebo-kontrollü çalışmalarda, aşağıdaki yan etkilere rastlanmıştır.
Baş ağrısı, taşikardi, vazodilatasyon (ıscak basması), iştah kaybı, kabızlık, iştah artması, bulantı, hemoroid şikayetlerinin artması, ağız kuruluğu, insomina, baş dönmesi, parestezi. Terleme, tat duyusunda değişiklik, dispepsi, kırıklık hali, rinit.
Çok nadir gözlenen yoksunluk semptomları arasında baş ağrısı ve iştah açılması vardır. Tedavi kesildikten sonra bir yoksunluk sendromu geliştiğine ilişkin bir bulguya rastlanmamıştır. Plasebo kontrollü çalışmalarda tedavinin kesilmesine neden olan advers etki oranı sibutraminle plaseboya göre %0.5 daha fazlaydı, Bu advers etkiler şunlardı; Hipertansiyon (%0.8) . depresyon (%0.7) ve baş dönmesi (%0.6) , istirahat sistolik ve diastolik kan basıncındaki ortalama aartışlar 1-3 mm Hg aralığındaydı. Ortalama nabız hızında ise 3-5 vuru/dakika artışlar bildirdi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst