Reçel soslu sütlü irmik tatlısı

G

GurbetGuzeli

Misafir


MALZEMELER:

1 Litre süt,
7 Çorba kaşığı irmik,
14 Çorba kaşığı toz şeker,
1 Paket vanilin,
1 Çorba kaşığı margarin,
Arzuya göre cukulata sosu, recel sosu ,2 Tatlı kaşığı tarçın.

HAZIRLANIŞI:

Sütün içine irmiği ve şekeri koyup önce kuvvetli ateşte sonrada kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca içine vanilin ve margarini ekleyip iyice çırpın.
Arzuya göre gül suyu ile islattigimiz dikdörgen borcama döküp sogumaya birakiyoruz. bir gun önceden yaparsak dahada lezzetli oluyor. sonradan krem santiyi cirpip üzerine yayiyoruz.ve servisten önce sosunu döküp servis yapiyoruz
afiyet olsun:))
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.122
Puan
113
Konum
;)
Gelde yemeden dur emeğine sağlık.
 
OP
G

GurbetGuzeli

Misafir
dün yedim yeter yemiycem dedim aksam yine yedim ve simdi yine yedim yawwwwww:zonk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst