Ratatuy (Domates sosunda fırnda sebze)

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Ratatuy (Domates sosunda fırnda sebze)
Yemeğin ismi bu ama ben yemeklerde pek yabancı isim sevmediğimden ismini domates sosunda sebze yemeği dedim yaz için harika bir yemek hanımlar bu tarifi isterseniz kaşar peyniri ile dilersenizi fırından çıktıktan sonra sarmısaklı yoğurtla yersiniz yoğurt ile tam bir diyet yemeği oluyor denemenizi tavsiye ediyorum sizde eğer benim gibi sebze düşkünü iseniz mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum kızlar enfes bir lezzet çünkü :huhuu::huhuu:

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/t1.0-9/10494866_922884167737776_5913134605555864841_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10459917_922944637731729_6320226071278161682_n.jpg

Malzemeler:
2-3 adet kabak
2-3 adet patlıcan
3-4 adet domates
3-4 adet patates
Sebzeler aynı kalınlıkta olursa görüntü daha güzel olur
Sosu için;

3-4 domates
1 adet büyük soğan
3-4 diş sarımsak
2-3 adet sivri biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
Patlıcanları yuvarlak şeklinde doğrayalım ve tuzlu suda bekletelim. Bu arada sosumuzu hazırlayalım. Soğanı ince doğrayalım ve yağda kavuralım. Hafif kavurduktan sonra doğranmış sarımsak ve sivri biberimizi ekleyelim. 2-3 dakika kavuralım ve kabuksuz doğranmış domatesi ve tereyağı ekleyelim. 2-3 dakika pişirelim. Baharatları ekleyelim ve altını kapatalım. Bir tepsi yada borcam içine sosu dökelim. Sebzeleri aynı kalınlıkta yuvarlak doğrayalım ve tuzlayalım. Sıra ile üst üste dizip hafif yatırarak sosun üzerine yerleştirelim. Üzerini alüminyum folya ile kapatıp 180-200 derece ısıtılmış fırına koyalım. 45 dakika üstü kapalı pişirelim. Sonra folyoyu kaldıralım ve tam pişene kadar fırında bekletelim. Piştiğinde üzerine kaşar peyniri dökelim ve hafif kızarana kadar tekrar fırına koyalım.Dilerseniz kaşar peyniri eklemeyip üzerine sarmısaklı yoğurt ile de yiyebilirsiniz Afiyet olsun.:ask::huhuu:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Mutlaka denemeni tavsiye ederim canım bende sebzeyi çok sevdiğim için bana enfes bir lezzet olarak geldi dene pişman olmayacaksın:eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst