Ramazan'da diş sağlığına dikkat

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
523366038116.jpg


Ramazan'da diş sağlığına dikkat

Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Ana Bilim Dalı Öğreti Üyesi Yrd. Doç. Dr. Recai Zan, Ramazan'da ağız ve diş bakımı konusunda bilgi vererek ağız kokusu ve birçok konuda vatandaşları uyardı.

Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Ana Bilim Dalı Öğreti Üyesi Yrd. Doç. Dr. Recai Zan; Ramazan ayı boyunca vatandaşları iftar ve sahur yemeklerinden sonra dişlerini fırçalamaları konusunda uyardı. Ramazan ayında ağız ve diş sağlığına daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini de belirten Zan, 'Ramazan'da hastalarımızdan öncelikle diş çürükleri, eskimiş dolgularını yenilemelerini tavsiye ediyoruz çünkü bunlar Ramazan boyunca ağız kokusu ve şiddetli iltihabi durumlara sebep olabiliyor. Bu nedenle ilk hedefimiz ağızdaki bakım ve tedaviyi yapmaktır. Ağız bakımda maalesef bir azalma söz konusu oluyor Ramazan ayında. Özellikle iftar ve sahurdan hemen sonra mutlaka dişlerin özenle fırçalanmasını ve antiseptik, anti bakteriyel gargaraların mutlaka yapılmasını tavsiye etmekteyiz' dedi.

Ramazan ayında oluşan ağız kokusuna da değinen Zan, 'İftarla sahur arasında olsun, sahurdan sonraki uzun zaman diliminde olsun ağızdaki çürük dişler ve dilin fırçalanmaması nedeniyle koku oluşabiliyor. Dişler ve dil mutlaka fırçalanmalı ki bu saatler içerisinde ağız kuruluğuyla beraber artan ağız kokusunun önüne geçebilelim' diye konuştu.

Özellikle sahurdan sonra hemen yıkandığı için ağızda bakteri birikimi ve plak birikiminin daha fazla olduğunun altını çizen Zan, 'Vatandaşlar, sahurda özellikle tatlı türü gıdaları fazla tüketip dişlerini fırçalamadan yattıkları için gece boyunca ağızda, diş etinde, mukozada oluşabilecek bakterilerin fazlasıyla üremesi sonucu ağız kokusuyla uyanabiliyor. Bu nedenle sahurda tatlı yemekten mümkün olduğunca kaçınmak gerekiyor' ifadelerini kullandı.

Sabah
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst