Ramazanda ağız kokusuna çözüm!

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden



Ramazan ayında çoğu kişinin gün boyu açlığa bağlı nefes kokusu ya da ağızda kötü tat sorunlarıyla karşılama olasılığı yüksektir. Oysaki ramazan ayı boyunca ağız kokusunu en aza indirmeniz mümkün! Nasıl mı? İşte size birkaç pratik bilgi:

Maydanoz: Nefesi tazeleme özelliğine sahip maydanoz bu konuda size yardımcı olacaktır. Yemekten sonra 1 kaç sap maydanoz yaprağını yaklaşık 5 dk. çiğnemeniz yeterlidir.

Anason: 1 çay kaşığı anason tohumunu yarım litre suda birkaç dakika kaynatın. Hafif soğuduktan sonra süzün. İster çay olarak için, isterseniz ağız yıkama sıvısı olarak kullanın.

Kişniş: Geleneksel nefes kokusu giderici ilaçlardan biri olan 50-60 gr taze kişnişi yarım litre suya ekleyip 3-5 dakika kaynatın. Süzdükten sonra tıpkı anason gibi, ister çay olarak için isterseniz ağız yıkama sıvısı olarak kullanın.

Dereotu: Dereotu da tıpkı maydanoz gibi klorofil bakımından oldukça zengin olup güçlü bir nefes tazeleyicidir. Yemekten sonra maydanoz gibi yaklaşık 5 dk. çiğneyebilirsiniz. ( Eğer hamileyseniz dereotunu ilaç gibi düzenli kullanmak sorunlara yol açabilir. Bu yüzden ara sıra kullanmanızı öneririm)

Nane: Birkaç adet nane yaprağını kaynatılmış su içinde 5-10 dk bekletildikten sonra süzün. Suyunu ağız yıkama sıvısı olarak kullanın.ALINDI
 

esmeryarim

Daimi Üye
Katılım
4 Kasım 2010
Mesajlar
3.430
Tepki
3.148
Puan
113
Konum
üç meleğin kalbinde
bal ve hindistan cevizi macun haline getirilip yutulursa ağız kokusuna faydalı olduğunu okumuştum biyerden ama nerden :cokkomik: hatırlayamadım şimdi :hihi:

paylaşımın için teşekkürler :cicek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst