Ramazan Hoşgeldin gönül hanelerimize,

Gülümse

Daimi Üye
Katılım
28 Şubat 2009
Mesajlar
3.793
Tepki
7.105
Puan
113
Konum
istanbul
ramazanvv0.png



Ramazan-ı Şerif, bir kutlu ay, bir kutlu günler ve geceler topluluğu. Her dakikasında nefs ile savaş var, her zerresinde Allah’ın rızasına kavuşmak.

Öyle ki maksadımız, ne öne gelen yemekler ağza götürülebilsin, ne de ok gibi sivri, zehir gibi acı sözler ağızdan çıkabilsin…

Ramazan ‘da gönül, dil, mide, akıl hepsi topyekun temizlenmede, arınmada, susmada hâsılı terbiyede ama bir o kadar da teyakkuzda. Teyakkuzda çünkü her daim hazır ve nazırlar Allah kelâmı bir güzel söz sarfetmek, dua etmek, besmeleyle iftar ve sahura ermek için.

Buyrulduğu üzere; “Recep mahsul ekme ayı, Şaban ayı mahsulü yetiştirme ayı, Ramazan ayı da mahsulü biçme ayı.” Ramazan-ı Şerif’te faydalı mahsuller derip, Rabbimiz’in huzuruna çıkmak nasip olsun hepimize.

Dillere pelesenk olan “ aah o eski ramazanlar” sözünden sıyrılıp, geçmiş ramazanlara ağlamaktansa, geçmiş günahlarımıza ağlamak daha evla, daha akilâne değil midir? Ramazanda yalnızlığı ganimet bilip, kendimizi hesaba çekmek Ramazan’ın ihyası için daha elzem değil midir?

Şu mübarek aylarda nefsine galebe çalan, ibadetini huşû ile gerçekleştiren, yoksulu fakiri, açı gözeten, Rabbi’ne kul, etrafına örnek olabilen, ahlaklı, edepli, saygılı, akıllı, usulünce söz söyleyip, işiten Müslümanlardan olmamızı Allah’dan niyaz ederiz.

Ve ey Ramazan, hoş geldin gönül hanelerimize! Sana layık olmaktır emelimiz…

Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun.
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
cümlemize hayirli olsun insaallah
Rabbim ne muradimiz varsa versin
evlerimiz sofralarimiz huzur ve bereketle dolsun
dualarimiz kabul günahlarimiz aff olsun
icimiz huzurla dolsun insaallah
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst