Ramazan, bu yıl son 30 yılın en sıcak günlerine denk geldi

rüzgar gülü

Daimi Üye
Katılım
20 Şubat 2009
Mesajlar
10.973
Tepki
10.147
Puan
113
Yaş
43
Konum
istanbul
Ramazan ayı, bu yıl son 30 yılın en sıcak günlerine denk geldi. Ancak dini ibadetlerini yerine getirme zorunluluğu hisseden vatandaşlar, çareyi uygun yerlerde serinlemekte buluyor. Bazı iş yerleri ise müşteri çekmek için iş yerlerinin etrafını püskürtmeli su ile serinletmeye çalışıyor.

147469_ramazan-ayi,-bu-yil-son-30-yilin-en-sicak-gunlerine-denk-geldi.jpg


Şanlıurfa'da hava sıcaklığı gölgede 42–43 derece civarında seyrederken, güneşteki hava sıcaklığı 55 dereceye ulaştı. Ancak vatandaş, sıcaklığın çok daha yüksek olduğunu düşünüyor. Bazı vatandaşlar camilerdeki klimalı ortamdan istifade ederken, bazıları, belediyeler tarafından yapılan süs havuzlarında, bazıları Balıklıgöl suyunun Hasanpaşa Camii avlusundan geçen suda, bazıları Balıklıgöl'ün kenarına giderek, bazıları da parklarda, bahçelerde serinlemeye çalışıyor.

Kimi esnaf sıcakta oruç tutmakta zorlandığı için iş yerlerini erken saatlerde kapatarak, serinlemek adına havuz veya klimalı ortama giderken, bazı işçiler işlerinden ayrılmak zorunda kaldığını dile getiriyor. Vatandaş, sıcaktan yemek yiyemediğini ifade ediyor. Park ve piknik yerlerini dolduran vatandaşlar, belediyenin, dinlenme yerlerini hizmete açması gerektiğini söylüyor. Uzmanlar ise oruçlu insanların sıcak havada dolaşmaması için uyarılarda bulunuyor.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst