Pudingli Elma Tatlisi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
MALZEMELER
  • Elma
  • Puding
  • Bisküvi
  • Ceviz
  • Tarcin
  • Süt
  • Toz seker
  • Hindistan cevizi

HAZIRLANISI
Elmalar soyulur yikanir ve ortadan iki`ye bölünür.Ortasinin cekirdekleri alinip,cok az oyulur. Genis bir tavaya veya tencereye elmalar oyuk sekli tavaya gelecek sekilde yerlestirilir.Elmalarin yarisina kadar su ilave edilir.Her elmanin üzerine 1 yemek kasigi kadar toz sekeri dökülür ve kaynamaya birakilir. Elmalar yaklasik 6-7 dakika kaynatiktan sonra ocaktan alinir. Elmalari daha yumsak isteyen biraz daha fazla kaynatabilir dagilmicak sekilde. Ocagin hizinada bagli,bazen elmalar daha az yumsak olabiliyor. Diyer yandan Süt kaynatip puding hazirlanir.Elmalin oyuk yerine ceviz eklenir, üzeri bisküvi ile kapatilir,ters cevrilir ve bir tepsiye dizilir.Yani elmalarin bisküvili tarafi asagi tarafa gelir. Sicak puding elmalarin her tarafini kapatacak sekilde üzerine dökülür. Sogumaya birakilir.Servis öncesi hindistan cevizi serpilir sonra servis yapilir.Puding döküldükten sonra biraz dinlenmesini tavsiye ederim,elmalar daha yumsak oluyor.Afiyet olsun.
Bu lezzetli tarifi Kayseri Mutfagindan aldim ve mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum:)

ALINTI



elma+tatlisi+2.jpg
elma+tatlisi+3.jpg
 

*Neşe*

Daimi Üye
Katılım
18 Kasım 2008
Mesajlar
461
Tepki
582
Puan
93
Yaş
49
Konum
BİRYERLERDE
bende puding hariç elma tatlısını bu şekild yapıyorum hatta fırında dahada güzel oluyor.bunuda denemek isterim hem görüntü süper hemde lezzetinin güzelliğin eminimm..teşekkürlr:cicek:
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
69.337
Tepki
68.532
Puan
113
Yaş
34
Konum
kocaeli
Çok lezzetli bir tarife benziyor emeginize saglık :eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst