Psikiyatri ilacı kullanan var mı ?

Çilekli Sakız

Moderatör
Mod + Site Yazarı
Tepki
5.904
cipralex bende kullandım ama faydasını göremedim işin aslı psikiyatri ilaçlarını oldum olası sevmem..Ama hayat malesef bizlere bazen istemediğimiz şeyler yüzünden bunları sunabiliyor..Ben stres sinir derken mide kanaması geçirdim olan bana oldu geride bıraktıklarım her zaman güldü.Sonra doktora gittim adam bana dayadı antidepresanları ama ne mümkün insanı intihara sürükleyecek derecede sakıncaları mevcut..Aslına bakarsanız sorunlarımız psikolojik ve doktorumuz ise önce kendimiz sonra psikoloğumuz..
Evet bende inanıyorum herşey bizde bitiyor ama bu sorunları atlatırken bize destek verecek ve anlayacak bunu normal görecek insanlara ihtiyacımız var..
Biraz alakasız konuşmus olabilirim maruz görün ama dediğim gibi..Uzak durmanız sizin kendinize yapacağınız büyük bir iyilik olur.

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.343
bir kaç yıl önce bende kullandım ,çok zor zamanlarım oldu bazı forum arkadaşlarım bilir ..kayıplar yaşadım sonrasında da dr ve ilaçlara müracaat ama yan etkileri de oldu bu ilaçların tabi kilo alımı gibi ,ödem gibi...çocuklarımı da ihmal etmeye başlayınca ilaçları bıraktım .

OP
Z

zeynep9453

Yeni Üye
Tepki
17
bnde bi ekti görmedim ..sinir aileden gelen bizde.. hep pozitif olsamda arada insan stres ypar ve hasta olyom yani bünymde güçlü değildir.

OP
Z

zeynep9453

Yeni Üye
Tepki
17
bn içiyom ama bi etki olmuyor.. ii oldğm iiyim zten sters olnca direk yatağa düşüyom bnde..bünyem zayif..

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.343
bnde bi ekti görmedim ..sinir aileden gelen bizde.. hep pozitif olsamda arada insan stres ypar ve hasta olyom yani bünymde güçlü değildir.

stres sıkıntı yaşamayan insan mı var?yok tabi ki ama sadece ilaçlardan da medet ummamak lazım ,hepimiz az veya çok zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz ama hepsinin gelip geçici olduğunu bilirsek daha kolay atlatırız:huhuu:

zeh

Daimi Üye
Tepki
692
uykusuzluk için kullanıyorum, çok faydasıvar diyemem yani.:eek:fff:

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.343
OP
Z

zeynep9453

Yeni Üye
Tepki
17
pnkatk olduğumda içim koşmak istiyor. dopink içen gbi oluyor bi enerji oluyor kalbim çok hızlı çarpıyor.. kafam sıcaklaşıyor sırtım terliyor bişy olcak gbi gelir kollr bile karıncalanır o derce .. .. nas süresini ve felak süresini okuyorum ..kalbim birazdha sakinlşiyor. bazen 10 dk. bazen 30dk. 1 saat sürer .. sakinlşsem bile baş ağrısı başlar.. ertesi gün isteksizlik kafada mallk konuşma istedği ytktan kalmama istdiği olan biri oluyor.. bu 1-2 bazen 1 ay kadar sürer.. snra geçerr uzun zaman .. bian da böyle gelir ve gider.yani arada misafr olur gider..

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.343
pnkatk olduğumda içim koşmak istiyor. dopink içen gbi oluyor bi enerji oluyor kalbim çok hızlı çarpıyor.. kafam sıcaklaşıyor sırtım terliyor bişy olcak gbi gelir kollr bile karıncalanır o derce .. .. nas süresini ve felak süresini okuyorum ..kalbim birazdha sakinlşiyor. bazen 10 dk. bazen 30dk. 1 saat sürer .. sakinlşsem bile baş ağrısı başlar.. ertesi gün isteksizlik kafada mallk konuşma istedği ytktan kalmama istdiği olan biri oluyor.. bu 1-2 bazen 1 ay kadar sürer.. snra geçerr uzun zaman .. bian da böyle gelir ve gider.yani arada misafr olur gider..
aynı şeyleri yaşadığım için biliyorum ,kalp krizi sanıp acile gittiğim de oldu dr'un bana önerisi panik atak krizinin başladığını hissettiğin anda eline poşet veya kese kağıdı al ve ağzına tutup poşetin içine nefes al ver,verdiğin karbondioksiti tekrar soluyunca çarpıntını azaltıyor,dr tavsiyesiydi ve işe yaradı,dizlerimin tutmayıp acile gittiğimi bilirim ben ama geçti gitti çok şükür..

füreyya

Daimi Üye
Tepki
2.328
o kese kağıdı yöntemini ben de duydum
eşim de uyguladık. hafifledi. iyi gelebiliyor gerçekten...
çok pis bişey bu panik atak...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar