Provence Stili Dekorasyon

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
Patine ve eskitme mobilyalar, sandıktan çıkan danteller, yeni görevler üstlenen eskiler... Güney Fransa'dan doğan Provence dekorasyon stilini evinize taşımak istiyorsanız, başroldeki renk ve doku detaylarını öğrenmelisiniz.

Pek çok kişinin tercih ettiği ve sevdiği Provence dekorasyon tarzının ilham kaynağı doğa. Rahatlığı ilke edinen ve bunun üzerine sıcaklık ve davetkarlık ekleyen stilde, dikkat edilecek en önemli nokta, olabildiğince doğal ve açık tonlarda ahşap mobilyaların kullanılması.

Paletin en pastel renkleri buraya
Renk paletinin en huzur dolu pastel tonlarına aşık olan Provence stilinde, gökyüzünün en uçuk tondaki mavisi, nil yeşili, toz pembe, soluk sarı, lila, toprak rengi, bej tonlarını seçmelisiniz.

İster yatak odanızda isterseniz salonunuzda uygulayın, tekstillerinizin dokusu hafif olmalı. Pamuklular, ketenler, uçuk renkli basmalar tercih edeceğiniz kumaşlar olmalı.

İşlemeli yatak örtüleri ve nevresim takımları yatak odanız için idealdir. Bunun için annenizin ya da anneannenizin çeyiz sandığınıza göz atabilirsiniz.

Avize ve aplik gibi aydınlatmalarda da mümkün olduğunca yalın tasarımlar kullanmalısınız. Çünkü burada asıl aydınlatma kaynağınız güneş.

Hafif ve ince tüller işte bu nedenle gerekli. Taş duvarlar, doğal taş ya da ham görünüşlü parkelerle desteklenmeli, halı yerine kilimler tercih edilmelidir.

Bu stilin olmazsa olmazı renkli çanak aksesuarlar, aynalar ise salonda, yatak odasında, mutfakta kendine mutlaka yer bulmalıdır. Asla aklınızdan çıkarmayacağınız püf noktası ise, pastoral yaşamı evlere taşıyan bu stili, evinizin hemen her köşesine koyacağınız taze kır çiçekleriyle her daim taze tutmak olmalıdır.

Kaynak:
 
OP
L

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst