Protein deposu börülce çorbası

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.698
Tepki
84.326
Puan
113
Konum
İstanbul
rülce-çorbası_673b06fe-8462-443c-9310-110ed61ba81d_14_37B2C454-C5BB-41BB-8CA1-0D0726816E14.jpg


Protein deposu börülce çorbası tarifi!

Yarım kg. börülce
100 gr. kıyma
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı tarhana
10 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
tuz
karabiber

Yapılışı

3 çorba kaşığı sıvıyağla kıyma kavrulur, üzerine bir parmak eninde doğranmış börülce katılır, bir su bardağı soğuk suyla karıştırılmış tarhana, tuz ve karabiber ilave edilir. Börülceler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir, pişmesine yakın yoğurt, sarımsak, bir su bardağı su karışıma katılır,sıcak et suyu eklenir, bir taşım kaynatılır, servis yapılacağı sırada üzerine 3 çorba kaşığı sıvıyağ ve salça kızdırılır gezdirilir.

ekolay
 
H

Hera

Misafir
Hep yemeğini yaparım börülcenin hastasıyım diyebilirim bu şekil bir tarif acayip yaratıcı olmuş hemen deneyeceğim Teşekkürlerrr
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst