Prostatın çaresi bulundu

єℓєησяα

Daimi Üye
Katılım
23 Temmuz 2008
Mesajlar
987
Tepki
945
Puan
93
Konum
єℓαzığ
121854.jpg


'Abiraterone' adlı ilaçla prostat korkulu rüyanız olmaktan çıkacak...

Kanser tedavisi alanında 70 yılın en önemli gelişmelerinden biri olduğu belirtilen ''Abiraterone'' adlı ilaçla hastalığın halen uygulanan kemoterapilere karşı dirençli ve öldürücü türünde yüzde 80'e varan tedavi imkanının ortaya çıktığı ifade edildi. İlacın kanseri geliştiren hormonları bloke ederek sonuç verdiğine dair açıklamaları değerlendiren İngiltere Kanser Araştırmaları Enstitüsü de ilacın 2-3 yıl içinde tablet olarak piyasaya çıkabileceğini bildirdi.

İlacın halen bütün dünyadaki değişik kliniklerde yatan 1200 hasta üzerinde denenmekte olduğu, bu yılın ilerki aylarında klinik denemelerin ilerki aşamalarına geçileceği belirtildi. İngiltere'de yılda ortalama 35 bin erkeğin yakalandığı, 10 bininin hayatını kaybettiği prostat kanserinin saldırgan ve ölümcül türüne yakalanan hastaların kemoterapinin ardından ortalama ömür beklentileri 18 ay oluyor.

Abiraterone, vücuttaki tüm hormon üretimini engelleyerek etki ediyor. Klinik deneylere katılan hastalarda kanserli tümörün küçüldüğü ve prostat kanserine has antijen PSA'nın düştüğü gözlendi. Hastaların yaşam kalitesinde artış, hastalığın kemiklere sıçraması sonucu oluşan ağrılarda önemli azalma kaydedildi. Ancak hastaların yaşam süresinin ne kadar uzadığı ilerleyen aşamada ortaya çıkacak.
 

denizkızı

Daimi Üye
Katılım
23 Şubat 2009
Mesajlar
3.199
Tepki
1.901
Puan
113
Konum
İZMİR
Kötü bir durum.özellikle yaşlı akrabalarımın çoğunda bu sorun var...
teşekkürler bilgilendirmen için :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst