Profiterol

*Neşe*

Daimi Üye
Katılım
18 Kasım 2008
Mesajlar
461
Tepki
582
Puan
93
Yaş
49
Konum
BİRYERLERDE



PROFİTEROL
MALZEMELER:
-Yarım paket margarin,
-1bardak su,
-bir çay kaşığı tuz,
1tatlı kaşığı şeker,hepsi bir tencerede yağ eriyene kadar kaynatılır.
-1bardak un ilave edilir,5 dakika kdar kısık ateşte pişirilir.
Hamur soğuduktan sonra,
-3veya 4 tane yumurta teker teker kırılıp hamura yedirilir mikser yardımıyla.daha sonra hamurdan kaşıkla alıp yağlanmış tepsiy istenilen büyüklükte dizilir.
daha önceden ısıtılımış 160 C d iyice kızarana kadar pişirilir ve önemli nokta fırının içinin gözükmesidir.çünkü piştiklerini gördükten sonra düğme kapatılır ama fırının kapağı açılmadan soğumaları beklenir.

KREMASI İÇİN;
-3bardak süt,
-3kaşık un,
-yaım bardak şeker karıştırılarak pişirilir.sığuduktan sonra yarım paket kren şanti ekleyip iyice çırpılır.
içleri boşalan profiteroller bir bıçala üstten kapak açılabilir veya şırıngayla krema doldurulabilir.ben kapak actim
içlerini kremayla doldurduktan sonra kapak kapatılır.üerine çikolat sosu dökülür ve hindistan cevizi ile süslenir

afiyet olsun
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.405
Puan
113
Kesın deneyecegım bu tarıfı kesın
Ellerıne saglık bırtanem
bum tarıfe gore yapar sızlerlede paylasırım:catalbicak:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.487
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Emeğine sağlık canım.:hhhhhh:

Canım çekti akşam akşam eve giderken alayım bari:cokkomik:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst