Profiterol (resimli)

divinity

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
815
Tepki
1.137
Puan
93
Yaş
46
Konum
sivas
kopyasresim047.jpg


kopyasresim048.jpg


PROFİTEROL

Malzemeler

1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta


Kreması için

2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya



Üzeri İçin

1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata



Hazırlanışı

Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.

Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın.

Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz.

Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın.

Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.

Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Afiyet olsun..
 

güllerdiyari

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.132
Tepki
2.410
Puan
113
Yaş
51
Konum
isvicre
nefis görünüyor canim:catalbicak:
profiterolu bir kac kez denedim nefis bir tat:catalbicak:
ellerine emeciklerine saglik canim bizlerle paylastigin icin cok tesekkür ederim maharetli arkadasim:eek::hhhhhh:
 
OP
divinity

divinity

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
815
Tepki
1.137
Puan
93
Yaş
46
Konum
sivas
nefis görünüyor canim:catalbicak:
profiterolu bir kac kez denedim nefis bir tat:catalbicak:
ellerine emeciklerine saglik canim bizlerle paylastigin icin cok tesekkür ederim maharetli arkadasim:eek::hhhhhh:

rica ederim canım :hhhhhh:
profiterolü tutturamamaktan korkuyordum ama bu tarifi 2 kere denedim ikiside mükemmel oldu
tavsiye ederim
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.487
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Ellerine sağlık canım. Çok severim profiterolü; ama yapmaya üşenirim açıkcası. Bir ara deneyeceğim.:hhhhhh:
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
cok emekli bisey yengem yaparken görmüs ve denemistim
ancak benim damak tadima hic hitab etmedi
fakat görüntü süper
ellerine emegine saglik canim benim
arilerini paylasman beni ayrica mtlu etti:hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst