Pratik Su Böreği

gül34

Üye
Katılım
28 Eylül 2014
Mesajlar
81
Tepki
31
Puan
18
Konum
istanbul
3748pratik-su-boregi.jpg

Pişirme Süresi : 15 Dk
Hazırlama Süresi : 20 Dk
Malzeme Listesi:
6 adet hazır yufka.
6 adet yumurta.
100 gr tereyağı (eritilip ılıtılmış olmalı).
1 su bardağı sıvıyağ(yarı yarıya zeytinyağı kullanabilirsiniz).
3 su bardağı su.
1 paket kabartma tozu.
1 çay kaşığı karbonat.
İçi için:
1 su bardağı rendelenmiş dilpeyniri(taze kaşar peyniri de kullanabilirsiniz).
1 su bardağı rendelenmiş sert beyaz peynir.
1 su bardağı lor peyniri.
Yapılışı:
Yumurtaları derin bir kaba kırıp ılık yağı, suyu, sıvıyağ, kabartma tozu ve karbonatı ekleyin. Tel çırpıcı yardımıyla malzemeleri 1-2 dakika kadar çırpın.
Diğer taraftan, fırın tepsisini (en büyük boy borcam da kullanabilirsiniz) fındık büyüklüğünde yağla iyice yağlayın.
Yufkalardan birini tepsiye buruşturarak yerleştirin. Hazırladığınız karışımdan bir kepçe kadar alıp yufkanın her tarafını ıslatın. ‹kinci yufkayı da buruşturarak tepsiye yerleştirin. (yufkaların tam olarak tepsiye yerleşmesi, dışarı taşmaması gerekiyor)
Yumurtalı karışımdan bir kepçe kadar daha alıp yufkanın üzerine yayın. Bir yufka daha alıp onu da aynı şekilde üzerine yayın.
İç harcı için kenarda bekleyen peynirleri karıştırıp yufkanın üzerine serpiştirin. Kalan yufkaları da aralarına yumurtalı sostan gezdirerek yayın.
Bıçağın ucuyla ya da çatalla böreği rastgele delip kalan sosu da üzerine yayın.
Böreği 5 dakika önceden ısıtıp 200 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar, en az 40-45 dakika pişirip çıkarın.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst