Pratik Döner (Yaprak Döner de demişler)
Nette her yerde olan döner tarifi ama ben yapımını mantıklı bulduğum için Figen Ararat'ın tarifini denedim çok benziyordu.
1 kilo orta yağlı kıyma (çift çekim)
2 orta boy soğan (İncecik robotta çekin püre gibi olsun onun tamamını kullanın)
1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz (tuzu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
1 tepeleme çay kaşığı karabiber
1 tepeleme çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tepeleme çay kaşığı kekik
2. Yapışımdaki Güncelleme : Karabiberi tepeleme koymayın kekiği de çay değil tatlı kaşığıyla koyun
Tavada çevirmek için : 1 yemek kaşığı tereyağı
Sarmak için : Yağlı kağıt (5 rulo çıkacak)
Yapılışı
Bütün malzemeyi yoğurun ya da büyük bir robot varsa oradan çekin (Ben robota attım o karıştırdı) Biraz bekletin 10-15 dakika gibi. Bekledikten sonra 5 eşit parçaya bölün. Her parçayı iki yağlı kağıt arasında merdaneyle incecik açın (Yağlı kağıdı kaplayana kadar açıyorsunuz) Sonra üstteki yağlı kağıdı atın kıymalı kalanı kağıtla birlikte sarın (Alttaki resim gibi) 5 tane rulo yapıp fırın tepsisine yan yana koyun. 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin (Benim fırınım 190 derecede yüksek ısı oluyor o yüzden 200 yapmadım siz de kendi fırınınızın huyuna göre ayarlayın) Piştikten sonra gelişigüzel koparın ben iki çatalla çeke çeke kopardım. (Tepside etin suyu varsa onu iskender sosunda da kullanabilirsiniz) Tavaya 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı koyup eritin. Etleri içine atıp rengi dönene kadar biraz kavurun. İster ekmek arası ister iskender gibi ya da pilav üstü nasıl isterseniz o şekilde servis yapın.
Döneri farklı şekillerde kullanınca (iskender gibi) bu konuya onları da eklerim
Bunu sarıp sarıp buzluğa atarak acil durumlarda da kullanabiliriz. O pratikliği hoşuma gitti
Son düzenleme:
ben bu gazla şimdi döner makinası alırım minnak olandan ahah
ha