Birçok versiyonu olan bu Fransız tatlısı, vanilyalı, çikolatalı ve kahveli olarak yapılabiliyor. Hem çok basit olması, hem de birçok malzemenin yakışması onu bu kadar meşhur yapıyor.
Yapılışı:
400 ml krema
100 ml süt
1 yemek kaşığı taze çekilmiş kahve
1 paket çikolata
4 yumurtanın sarısı
80 gr toz şeker
tuz
Sütü ve kremayı bir kapta kaynatın. Ardından taze çekilmiş kahveyi ekleyip biraz bekleyin. Kısık ateşte biraz daha ısıtın. İçine çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştırın. Diğer kapta yumurta sarılarını ayırıp tuz ve şekerle harmanlayın. İki karışımı birbirine ekleyin. Karışımı kaplara eşit bir şekilde bölüp, yarısına kadar su konmuş tepsiye dizin. Önceden 150 derece de ısıtılmış fırında 40 dakika pişirip yaklaşık 3 saat soğumaya bırakın. Çırpılmış krema ve dilediğiniz meyvelerle servis edin.
Afiyet olsun...