Portakallı Tatlı Resımlı

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Malzemeler :

Hamuru için :
1 çay bardağı portakal suyu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Alabildiği kadar un
İçi için ceviz parçaları (dövülmüş değil de parçalanmış)

Şerbeti için :
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Yapılışı :

Tatlımız sıcak şerbetimiz soğuk olması gerektiğinden tatlımızı pişirmeden önce şerbetini hazırlayalım.
Suyu ve toz şekeri karıştırıp pişirelim.
Şerbeti 5 dakika kaynatıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Şerbet soğurken hamuru hazırlayalım.
Tüm malzemeleri karıştırıp, yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayalım.
Hamuru yarım saat kadar dinlendirelim.
Cevizden daha büyük parçalar koparıp yuvarlak şeklinde açalım.
İçine ceviz parçalarını koyalım ve kapama yeri alta gelecek şekilde, yuvarlayarak kapatalım.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
170C de 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak şekilde şerbetleyelim.
Tatlılar büyük oldugu için arasıra şerbetin içinde çevirerek her tarafının ıslanmasını sağlayalım.
Daha sonra hindistan ceviziyle süsleyip servis yapalım.
Afiyet olsun.

ALINTI
portakall%C4%B1tatl%C4%B1.JPG
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst