
Portakallı peynirli pasta
Kek için: 4 adet yumurta • 220 gr. şeker • 120 gr. un • 1 paket kabartma tozu 100 ml. portakal suyu • 2 adet portakal kabuğu rendesi • Tuz
Krema için: 1 kg. light labne peyniri • 250 ml. krema • 1 paket şekerli vanilin 60 gr. pudra şekeri • 30 ml. portakal suyu
Üstü için: 1,2 kg. kan portakalı • 40 gr. şeker • 1 paket tart jölesi • 150 ml. portakal suyu 10 gr. Antepfıstığı
Yapılışı:
• Kek için: Portakal kabuğu rendesi, yumurtalar, 120 gr. şeker, bir tutam tuz, un ve kabartma tozunu karıştırıp kalıba dökün, 200°C’de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip enlemesine ikiye kesin. Kalan şekeri 100 mi. su ve portakal suyu ile kaynatıp kekleri ıslatın.
• Krema için: Tüm malzemeyi çırpıp kekin ait parçasına yayın. 2. keki kapatın.
• Üstü için: Portakallardan fileto çıkarıp kekin üstüne dizin. Jöleyi şeker, portakal suyu ve 50 mi. su ile kaynatın. Filetoların üstüne dökün. Dövülmüş Antep fıstıklarını kenarlarına serpiştirip servis yapın.
Alıntıdır...