Portakallı Krep

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
crep-suzette-tarifi-720x450.jpg


MALZEMELER

3 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
5 yemek kaşığı un
Portakal sosu için:

4 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı bal
2 adet portakal suyu
2 adet rendelenmiş portakal kabuğu

Krepleri pişirmek için:

1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı

KAÇ KİŞİLİK?
4 KİŞİLİK

HAZIRLAMA SÜRESİ
20 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA

Püf noktası:

Krep hamurunu oda sıcaklığında en az 10 dakika kadar beklettikten sonra pişirmeye başlamanız lezzetini arttıracaktır.

Pişirme önerisi:

Krep hamuruna arzuya göre vanilya ekleyebilir, portakal sosuna portakal likörü ve konyak ilave edebilirsiniz.

Servis önerisi:

Üzerlerine pudra şekeri elediğiniz kreplere kızgın şiş ya da delikli kepçe bastırarak yer yer yanık görüntüsü ve karamel tadı verebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Krep hamurunu hazırlamak için; elenmiş un, süt ve yumurtaları karıştırma kabına alın.

Bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Daha parlak ve akışkan kıvamda krepler elde etmek için ayçiçek yağını ekledikten sonra karıştırma işlemini 2 dakika kadar sürdürün.

Dinlendirdiğiniz krep hamurunu pişirmek için tavayı ayçiçek yağı ile yağlayın. Yağın fazlasını bir kağıt havlu yardımıyla alın.

Küçük bir kepçe kadar aldığınız krep hamurunu kızgın tavaya aktarın ve tavayı hareket ettirerek hamurun yayılmasını sağlayın.

Krepleri arkalı önlü ters çevirerek her iki tarafını da yaklaşık 1'er dakika kadar kızartın. Tavayı aralarda yağlı kağıt havlu ile yağlayın.

Hazır durumda olan krepleri oda ısısında dinlendirin.

Tatlının portakallı sosunu hazırlamak için; geniş bir tavada tereyağını eritin. Taze sıkılmış portakal suyu, bal ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekledikten sonra koyulaşması için sosu 2 dakika
kadar kaynatın.

Pişen krepleri dörde katladıktan sonra sos tavasına alın ve portakal sosuna bulanmalarını sağlayın. Servis tabağına aldıktan sonra arzuya göre pudra şekeri ilavesi ile bekletmeden servis edin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst