Portakallı İrmik Helvası

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
MALZEMELER:
2 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ (veya 100gr margarin)
2 yemek kaşığı çam fıstığı (ben çamfıstığı koymadım bu defa)
1 portakalın suyunu sıkıp kabuğunu rendeliyoruz...
ŞERBETİ İÇİN;
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı portakal suyu
1 buçuk su bardağı toz şeker

YAPILIŞI:
Önce 2 su bardağı sıcak suyu bir kaseye alıp şekeri ilave edip karıştırıyoruz,şekerin erimesi için daha sonra bu şerbete 1 su bardağı portakal suyunu da ekleyip ayrı bir yerde bekletiyoruz...
Yağı tencereye alıp üzerine irmiği ilave ediyoruz ve irmikler pembeleşene kadar kavuruyoruz içine rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırıyoruz,en son şerbeti de yavaş yavaş ekleyip ocağın altını kısıyoruz,irmikler suyunu çekince ocağın altını kapatıp dinlendiriyoruz....portakalın tadı ve kokusu yoğun olarak hissediliyor ,siz isterseniz portakal suyu eklemeyip 3 su bardağı sıcak suyla da yapabilirsiniz ,hatta su yerine süt de kullanabilirsiniz afiyet olsun:)
attachment.php

portakallı.jpg


DSC03689.jpg
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Eline sağlık ferah abla pekte severim çok güzel yapmışsın bir an portakalın kokusu burnumda tüttü :cikolata:
 
OP
ferah

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
portakallı irmik helvasını daha çok sevdim ben sadesinden...güzeldi gerçekten ...
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Ben bunu televizyondan tarifini alip yapmistim ama olmadi ben beceremedim sanirim.
Ablacim ellerine saglik, senin tarifine göre yapacagim bir gün, bakalim becerecek miyim? :huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst