MALZEMELER:
2 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ (veya 100gr margarin)
2 yemek kaşığı çam fıstığı (ben çamfıstığı koymadım bu defa)
1 portakalın suyunu sıkıp kabuğunu rendeliyoruz...
ŞERBETİ İÇİN;
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı portakal suyu
1 buçuk su bardağı toz şeker
YAPILIŞI:
Önce 2 su bardağı sıcak suyu bir kaseye alıp şekeri ilave edip karıştırıyoruz,şekerin erimesi için daha sonra bu şerbete 1 su bardağı portakal suyunu da ekleyip ayrı bir yerde bekletiyoruz...
Yağı tencereye alıp üzerine irmiği ilave ediyoruz ve irmikler pembeleşene kadar kavuruyoruz içine rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırıyoruz,en son şerbeti de yavaş yavaş ekleyip ocağın altını kısıyoruz,irmikler suyunu çekince ocağın altını kapatıp dinlendiriyoruz....portakalın tadı ve kokusu yoğun olarak hissediliyor ,siz isterseniz portakal suyu eklemeyip 3 su bardağı sıcak suyla da yapabilirsiniz ,hatta su yerine süt de kullanabilirsiniz afiyet olsun



2 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ (veya 100gr margarin)
2 yemek kaşığı çam fıstığı (ben çamfıstığı koymadım bu defa)
1 portakalın suyunu sıkıp kabuğunu rendeliyoruz...
ŞERBETİ İÇİN;
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı portakal suyu
1 buçuk su bardağı toz şeker
YAPILIŞI:
Önce 2 su bardağı sıcak suyu bir kaseye alıp şekeri ilave edip karıştırıyoruz,şekerin erimesi için daha sonra bu şerbete 1 su bardağı portakal suyunu da ekleyip ayrı bir yerde bekletiyoruz...
Yağı tencereye alıp üzerine irmiği ilave ediyoruz ve irmikler pembeleşene kadar kavuruyoruz içine rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırıyoruz,en son şerbeti de yavaş yavaş ekleyip ocağın altını kısıyoruz,irmikler suyunu çekince ocağın altını kapatıp dinlendiriyoruz....portakalın tadı ve kokusu yoğun olarak hissediliyor ,siz isterseniz portakal suyu eklemeyip 3 su bardağı sıcak suyla da yapabilirsiniz ,hatta su yerine süt de kullanabilirsiniz afiyet olsun
Moderatörün son düzenlenenleri: