Portakal Şekerlemesi

nk83

࿐*⁀➷
Mod + Site Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
64.599
Tepki
85.934
Puan
113
Konum
✩Yazar Odası✩

portakalekerlemesi.jpg

Portakal Şekerlemesi

-4 kalın kabuklu portakal
-1/2 kaşık tuz
-4 bardak su
-3 bardak şeker

Yapılışı;

-Portakal kabuklarını akşamdan tuzlu suya koyulur. Üzerine bir tabak örterek bir gece bekletilir
-Ertesi gün suyu döküp yıkanır. Soğuk suyla ateşe koyulur. Kaynama derecesine gelince suyu değiştirilir.(Acılığının gitmesi için)
-Haşlanan kabuklar 1cm. eninde şeritler halinde kesilir. Kesilen kabuklardan 3 bardak ölçülür. Tencereye koyup üzerine şeker ve 3 bardak sıcak su eklenir. Ateş üzerindeyken şekerin erimesi için biraz karıştırılır.
-Kabuklar şeffaflaşıncaya kadar yavaş yavaş kaynatılır.
-Şurup koyu kıvama gelince ateşten alınır, portakal kabuklarını toz şekere buladıktan sonra fırın teli üzerinde kurutulur.

Alıntıdır...
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.488
Puan
113
Yaş
42
Konum
..
Teşekkürler canım. Eminim güzel olur
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
denemek istediklerim arasinda
nezamandir aklimda
bol bol portakal tüketiyoruz nasilsa
kabuklariylada bunu yapmak lazim
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst