Portakal Bavaruaz

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
Portakal Bavaruaz

MALZEMELER
10 gr jelatin
2 yumurta sarısıyla beyazı ayrılmış
50 gr şeker
1/4 lt süt
125 gr krema
2 portakal


HAZIRLANIŞI
Jelatini suyun içine koyarak yumuşatın, yumurta sarısı ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.
Sütü kaynatıp bu karışıma ekleyin soğuması için bırakın. Portakalların suyunu sıkıp kabuğunu rendeleyin ve jelatinle beraber karışıma ekleyin.
Yumurta beyazı ve kremayı çırpın ve karışıma ekleyin. Karışımı yağlanmış kaplara boşaltın ve buzdolabında soğutun. Servis ederken üzerine isteğe bağlı konyak ya da badem likörü koyabilirsiniz ya da portakal dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst