Şekerpare
Daimi Üye

Andy McNally, Chris Diaz, Sam Swarek ve Gail Peck’le tanışın: Onlar polisiye türünün “Grey’s Anatomy”si olarak tanımlanan “Rookie Blue” dizisinin kahramanları.

“Rookie Blue”, herhangi bir “polisiye” değil. Kriminal olaylardan ziyade, polislerin birbirleriyle olan ilişkilerine odaklanıyor...
Kanada ve Amerika’da kısa sürede büyük başarı kaydeden, Brezilya, Singapur ve Polonya başta olmak üzere onlarca ülkede kitleleri ekran başına toplayan “Rookie Blue”nun ilk sezonu, geçtiğimiz aylarda D-Smart Universal Channel ekranlarında izleyicisiyle buluşmuştu. İkinci sezonu ise 10 Ekim’den beri her pazartesi 21.00’de.
İlk sezon, “acemi takımı”nı mesleklerinin ilk senelerinde, yanı alışma dönemlerini izledik. İkinci sezonda işler iyice karışıyor. Eğitmenleri Sam Swarek ile çaylak Andy’nin arasındaki çekim ne olacak? Yoksa güzel çaylak polis Andy, dedektif Luke ile Sam arasında mı kalacak? Şehrin sokaklarında ekibi neler bekliyor? Hepsinin yanıtı, dizinin ikinci sezonunda... İşte, dizinin ana karakterleri, kendilerini anlatıyor...

Aşkı yüzünden kovulabilir
Acemi takımından değilim, onları eğiten bir pozisyonda Sam Swarek... Andy ile aşk yaşaması, mesleği açısından doğru değil, bu her ikisinin de işten kovulmalarına sebep olabilir. Sanırım ikisinin arasındaki çekimi körükleyen nedenlerden biri de bu...
Ben ‘sert adam’ı oynuyorum, belki de aralarında en profesyonel görünmesi gereken polisim. Bir polisi oynarken o rol tüm benliğinize yayılmak zorunda. Çünkü davranışlarınız, konuşmanız, beden diliniz o rolü ‘oynadığınızı’ göstermemeli. Dolayısıyla hazırlığa çok vakit ayırmak gerekiyor, belki biraz belgesel izlemek, gerçek insan hikayeleri dinlemek, polislerle konuşmak, onları gözlemlemek...
Dizilerin çoğu bir illüzyonu yansıtır ama biz hayatın daha çok gerçek tarafındayız.
‘Rookie Blue’, ‘polisçilik’ten ziyade polislerin aralarındaki ilişkileri, mesleklerinin özel hayatlarına etkilerini yansıtıyor aslında. ‘Duygu’ işin içinde olduğu için herkesin kendinden bir parça bulduğunu, bu nedenle tüm dünyada çok izlendiğini düşünüyorum.”

Role uygun olmadığımı sanmıştım
Önce bir polisi oynayabileceğime inanmıyordum. Polisi oynamak için gerekli fiziksel özelliklere sahip olmadığımı düşünüyordum, pek kuvvetli sayılmam. Sonra ‘Niçin yapmayacakmışım, meydan okuyorum!’ dedim ve rolü kabul ettim. Şimdi ilk başta öyle düşündüğüm için üzülüyorum!
Canlandırdığım Gail Peck, dizinin ‘sert kızı’. İşine bağlı, idealist bir çaylak polis portresi çiziyor... Çaylaklığını asla anlamayacağınız türden bir polis...”

Kelepçe takmakta çok zorlandım
Andy, mükemmeliyetçi, hassas, güçlü bir kadın. Parçalanmış aile çocuğu. Hep kendi ayaklarının üzerinde duran, hep doğruyu bilen insan olmak durumunda kalmış. Hayatı duygusal algılayışıyla polis olmanın verdiği sert duruşun arasında bocalıyor.
Benim en zorlandığım konu polis olarak acemi görünmemekti. Herhalde en çok kelepçe takmak konusunda zorlandım, inanın göründüğü gibi kolay değil! Yıllar boyunca eğitim görmüş bir profesyonel gibi görünmeliyiz, bu çok zor.
Bu sezon Sam ve Luke arasında bir aşk üçgeni var. Hatta yakında bir sürpriz kişi ve hemen ardından ‘aşk dörtgeni’ söz konusu olacak diyebilirim. Luke güvenilir, ideal erkek arkadaş portresi çiziyor. Sam ise tam tersi. Neler olaca-
ğını bu sezon görüyoruz...”

Polisi oynamak çok zor
Chris bir kasaba çocuğu ama şimdi büyük şehirde bir polis olarak çalışıyor. Naif ama çok çalışkan ve idealist bir genç. Dünyanın nasıl bir yer olması gerektiğiyle ilgili hep bir fikri olmuş, onu şehre getiren de bu olmuş aslında. Dünyanın daha iyi bir yer olabileceğine inanmış ve yaşadığı yerin hayallerini gerçekleştirmesine imkan vermeyeceğini düşünmüş, şehre taşınmış. Polisliğin dinamikliğinden, hızından çok hoşlanıyor.
Polisi oynamak, çok zor. Her ne kadar çok çalışıyor olsak da, bir konu üzerinde çok fazla düşündüğünüzde veya çalıştığınızda onu yapmanız gereken an donar kalırsınız ya, işte bu oluyor. Elbette yazarlar işimizi çok kolaylaştırıyor bu noktada, haklarını vermem lazım.”