Pizza Sözlüğü
Üstüne değişik malzemeler konularak yapılan İtalyan hamur işi yemeğinin birçok çeşidi var. Peki sürekli duyduğumuz bu İtalyan pizza isimlerini biliyor muyuz? İşinize yaracak pizza sözlüğünü sizler için hazırladık
Pizza Al Taglio
Büyük dikdörtgen tepsilerde pişirilen ve dilim olarak satılan bir pizza çeşididir. Dilimler kilogram hesabına göre fiyatlandırılıp dikdörtgen veya kare olarak porsiyonlanır. Bu pizza ilk olarak Romada bulunmuş olsa da bugün tüm İtalyada oldukça popülerdir. Genellikle restorant dışı, hızlı ve atıştırmalık tüketim için tercih edilir.

Sfincione
Özellikle Amerikada Sicilya usulu pizza olarak tanınan bir çeşit olup temel özellikleri kare olarak hazırlanması, kalın bir hamura sahip olması ve üzerinde domates sos ile birlikte ançuez, ekmek kırıntıları, İtalyanın bazı bölgelerinde yapılan aromatik, eskitilmiş, lifli özelliği olan bir tür olan caciocavallo peyniri kullanılmış olmasıdır.
Bu leziz pizzaların neler olduğunu öğrendik ama nasıl yapacağız diyorsanız, merak etmeyin hiç uğraşmanıza gerek yok.

Focaccia
Focaccia, pizzanın temelini oluşturan, üzerinde peynir ve domates sosu bulunmayan İtalyan mutfağına özgü bir ekmek ve bu ekmeğin hamurdur. İtalyanın farklı bölgelerine özgü çeşitleri vardır. Hamurunun içerisine biberiye, kekik gibi Akdeniz mutfağına has yemeklik kuru otlar, kurutulmuş domates, zeytin, zeytinyağı eklenerek hazırlanır. Üzerine iri deniz tuzu serpilir ve genellikle ılık olarak ve zeytinyağı ile servis yapılır.

Pizza Bianca
Pizza Bianca domates sosu içermeyen beyaz soslu genellikle sütlü veya fesleğenli bir pizzadır. Romada pizza Bianca denilen pizza, zeytinyağı ve tuzla pişirilmiş ekmek anlamına gelmektedir.

ekolay
Üstüne değişik malzemeler konularak yapılan İtalyan hamur işi yemeğinin birçok çeşidi var. Peki sürekli duyduğumuz bu İtalyan pizza isimlerini biliyor muyuz? İşinize yaracak pizza sözlüğünü sizler için hazırladık
Pizza Al Taglio
Büyük dikdörtgen tepsilerde pişirilen ve dilim olarak satılan bir pizza çeşididir. Dilimler kilogram hesabına göre fiyatlandırılıp dikdörtgen veya kare olarak porsiyonlanır. Bu pizza ilk olarak Romada bulunmuş olsa da bugün tüm İtalyada oldukça popülerdir. Genellikle restorant dışı, hızlı ve atıştırmalık tüketim için tercih edilir.

Sfincione
Özellikle Amerikada Sicilya usulu pizza olarak tanınan bir çeşit olup temel özellikleri kare olarak hazırlanması, kalın bir hamura sahip olması ve üzerinde domates sos ile birlikte ançuez, ekmek kırıntıları, İtalyanın bazı bölgelerinde yapılan aromatik, eskitilmiş, lifli özelliği olan bir tür olan caciocavallo peyniri kullanılmış olmasıdır.
Bu leziz pizzaların neler olduğunu öğrendik ama nasıl yapacağız diyorsanız, merak etmeyin hiç uğraşmanıza gerek yok.

Focaccia
Focaccia, pizzanın temelini oluşturan, üzerinde peynir ve domates sosu bulunmayan İtalyan mutfağına özgü bir ekmek ve bu ekmeğin hamurdur. İtalyanın farklı bölgelerine özgü çeşitleri vardır. Hamurunun içerisine biberiye, kekik gibi Akdeniz mutfağına has yemeklik kuru otlar, kurutulmuş domates, zeytin, zeytinyağı eklenerek hazırlanır. Üzerine iri deniz tuzu serpilir ve genellikle ılık olarak ve zeytinyağı ile servis yapılır.

Pizza Bianca
Pizza Bianca domates sosu içermeyen beyaz soslu genellikle sütlü veya fesleğenli bir pizzadır. Romada pizza Bianca denilen pizza, zeytinyağı ve tuzla pişirilmiş ekmek anlamına gelmektedir.

ekolay