Piyasalar bozuldu, faizler çıkışa geçti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

єℓєησяα

Daimi Üye
Katılım
23 Temmuz 2008
Mesajlar
987
Tepki
945
Puan
93
Konum
єℓαzığ
faiz.jpg


Piyasalar bozuldu, faizler çıkışa geçti

Tahvil ve Bono Piyasası'nın Hazine ihalelerinin ardından tamamen yurtdışı piyasalara odaklandığı belirtiliyor.

Petrol fiyatlarının da takip edildiği piyasada, dünya borsalarının seyri yakından izleniyor.

Bono piyasasında en çok işlem gören 14 Nisan 2010 vadeli gösterge kağıt şu anda yüzde 19.85 basit, yüzde 18.74 bileşik seviyesinde bulunuyor.

Bir banka yetkilisi, Hazine ihalelerinin ardından kısa vadede beklentisi kalmayan bono piyasasına faizlerin yurtdışındaki olumsuz seyre paralel yükseliş kaydettiğini dile getirdi.

faiz_b.jpg


Yetkili, geçtiğimiz haftalarda yaşanan olumlu hava ile faizin fonlama seviyesini denediğini hatırlatarak, 2008 yılı içinde TCMB'den faiz indirimi beklenmediği için faizin fonlama seviyelerinde kalıcı olarak tutunamadığını ve tekrar yüzde 18.50 ile yüzde 19.50 bandına geri döndüğünü söyledi.

Banka yetkilisi, "Yurdışı borsaların izleyeceği seyre göre mevcut hareket bandının korunacağını düşünüyorum" diye konuştu ve yurtdışı piyasalar olumsuzken hareket bandının üst kısmı olan yüzde 19.50 seviyesinin, yurtdışı piyasalar olumluyken ise bandın alt bölümü olan yüzde 18.50 seviyesinin denenebileceğini ifade etti.

Yetkili, bono piyasasında yurtdışı piyasaların ve petrol fiyatlarının oldukça yakından takip edildiğini de sözlerine ekledi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst