Pitbullar..

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
1990’ların başında pitbulllar hakkında o kadar fazla konuşuldu ki,köpek bakımıyla ilgili bir çok pratik deneyimi olmayan insanların kulaktan kulağa dolaşan fısıltı haberleri bu köpeklerin agresif yönlerini aşırı abartarak yanlış şekilde aktardı.

Pitbullar bir buldogturlar ve karakter olarak buldog özelliği taşırlar.

Gazetelerde pitbulların güçlü çeneleri olduğunu, spor için dövüştürüldüklerini yazar. Bu daköpek meraklıları üzerinde pitbulların ev için uygun olmadığı,eğitiminin zor olduğu ve zincirsiz dolaştırılmayacakları imajını yansıtır.

Amerikan pitbull terrierler, ağırlıkları ortalama 22-28 kg. olan, yükseklikleri 45-55 cm. olan kısa yumuşak tüy yapısı olan, çok çeşitli renk varyeteleri olan mastif grubunun en belirgin özelliklerini taşıyan bir türdür. Ancak, pitbulların gösterecekleri performansa göre yetiştirilmeleri onların görünüşlerininde farklı olmasını sağlamıştrı. 14 kiloluk bir pitbull da olabilir, 45 kilolukta. Bu tür hakkında pek çok efsane kulaktan kulağa dolaşan hikayeler mevcuttur. Yük ağırlık çekme, gardiyanlık, kontrol edilemeyen sinirlilik, kilitlene çene gibi hikayeleri hep duymuşsunuzdur.

Pitbullar hakkında söylenen en korkunç olan söylenti “ kilitlenen çen” dir. Dobermanlar hakkında söylenen “ beyinlerinin büyüyüp kafatasına sığmaması ve çıldırmaları “ kadar yaygın bir söylentidir. Bir rotweiler bir pitbula göre daha iri bir kafa ve daha geniş bir ağız yapısına sahiptir ve istese bir pitbulldan daha sert ısırabilir. Ama bu bir köpek döğüşünde pitbulu yeneceği anlamına gelmez. Bir pitbull, bir objeyi ısırdığında isterse onu hemen bırakabilir.

Pitbull, oyun amaçlı objeleri ısırmaya bayılır. Yerden yaklaşık 1,5 metre yukarda asılı duran bir hedef noktaya zıplayıp onu yakalaması ve onunla oynamasına izin vermek onun potansiyel enerjisini ve eğlenmesini sağlayacak bir aktivasyondur. Bu aktivite pitbulu agresif davranışlar içine sokmaz. Aksine onun içindeki negatif enerjiyi azaltır.

Pitbullar ısırırken arka azı dişleriyle çiğnerler demek ya da pitbullar diğer hayvanlar arasında en güvenilmez olanıdır demek de eski bir söylentidir. Bir pitbull, içinden gelen derin iç güdüleriyle karşılaştığı her köpeğe karşı asabi davranışlar ve üstünlük güdüsüyle hareket eder, fakat çok az sayıda pitbull, diğer hayvanlara karşı bunu sergiler.

Pitbullar ısırdığı zaman metre kareye 2 tonluk bir basınç uygular: aslında bu da sıra dışı bir söylentidir,
Vahşi kurtlarda bu basınç 600 PSI ile 2000 PSI arasında değerlendirilir, ki bunlar kayıtlı sonuçlar değil, sadece halk arasındaki dedikodulardır. Gerçekte bu ısırma basıncı hakkında hiçbir ilmi ölçüm ya da araştırma sonucu yoktur.


Pitbull ya da bi başkası, aslında vahşi olan onlar değil, onları da kendi kişiliğimize benzetmeye çalışmıyor muyuz?

kendi karakterlerimizi onlara aktarmaya çalışmıyor muyuz?

Biz mi vahşiyiz, yoksa onlar mı?

PICT0468.JPG
 
G

GuL_CiCeGi

Misafir
son derece tehlikeli olduklarını biliyorum ablacım Hatta türkiye de her ne kadar yasak olsada veterinerlere rüşvet vererek köpeğin kimlik kartlarına baska cins yazdırıp besleyebiliyolar çok korkuyorum bu köpekten durusunda hayır yok
 

panter

Daimi Üye
Katılım
29 Mart 2010
Mesajlar
25.505
Tepki
9.509
Puan
113
Konum
aşkın içinde..........
ben pitbull besliyorum benim diyen süs köpegine alt eder
3 yaşında henüz hiç bi köpekle kavga dahi etmedi kulaktan dolma bilgilerle önyargılı olmayalım
vahşi olan köpek degildir onu yetiştiren sahibidir:kahve:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Valla ben köpekleri severim; ama açıkcası bunlardan korkuyorum:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst