Pişirmeden yapılan cheesecake

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.280
Tepki
83.518
Puan
113
Konum
İstanbul
pismeyen-cheesecake-tarifi-7331599.Jpeg


Pişirmeden yapılan cheesecake

Tabanı için:

1 paket büyük boy çubuk kraker
1/4 su bardağı erimiş tereyağı

Kreması için:

230 gr krem peynir
2/3 su bardağı toz şeker
Yarım çorba kaşığı vanilya özü
Bir buçuk su bardağı krem şanti
1 çorba kaşığı yeşil çay tozu
Üstünü süslemek için tekrar krem şanti (isteğe bağlı)


pisirmeden-yapilan-cheesecake-tarif-pembenar-galeri-tatlilar-2277404


İşe ilk önce tabanı yapmakla başlıyoruz. Bir mikser yardımıyla çubuk krakerleri öğütün. Daha sonra neredeyse toz haline gelmiş çubuk krakerleri bir kaseye aktarın ve erimiş tereyağını ekleyin. İkisini iyice karıştırın. Sonra bu karışımı cheesecake'i yapacağınız kelepçeli kek kalıbının tabanına yayın ve iyice bastırın. Tabanı iyice yaydırdıktan sonra buzdolabına koyun.

pismeyen-cheesecake-tarifi-7331600.Jpeg


Bir mikser yardımıyla krem peynir, şeker ve vanilya özünü karıştırın. Bu karışımın yumuşak ve çok iyi karışmış olması gerekiyor. Birkaç dakika mikserle karıştırdıktan sonra mikseri kapatıp elinizle dokusunu kontrol edin. Eğer toz şeker topakları hissediyorsanız olmamış demektir. Kremasında hiçbir pürüzsüzlük olmamalı. Eğer topak varsa birkaç dakika daha karıştırın.

pismeyen-cheesecake-tarifi-7331595.Jpeg


Daha sonra temiz bir kasede yeşil çay tozu ve krem şantiyi karıştırın. Yeşil çay tozunu koymadan önce herhangi bir topak olmamasına dikkat edin. Karışım yumuşak ve pürüzsüz bir hal alana kadar orta hızda karıştırın. Bu da bittikten sonra demin yaptığınız karışımla bunu karıştırın.

pismeyen-cheesecake-tarifi-7331602.Jpeg


Şimdi daha önceden yaptığınız kek tabanının üstüne bu kremayı koyun. Üstünü örtübn ve en az iki saat ya da bir gece boyunca buzdolabında dinlendirin. Buzdolabında da dinlendirdikten sonra pişmeyen cheesecake hazır. Afiyet olsun!

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst