Pişirme Esnasında Sebzelerin Besin Kaybı Nasıl Önlenir ?

Aşk Sancısı

Daimi Üye
Katılım
23 Mart 2013
Mesajlar
3.931
Tepki
2.550
Puan
113
Konum
Kocaeli
timthumb.php


Sebzelerin kökleri kestikten sonra hemen yıkamalı ve ardından doğramalısınız. Yıkanıp doğranmış sebzeleri bekletmeden kullanmanız gerekir çünkü bekletilen sebzeler C vitamini kaybı yaşar.

Sebzeler pişerken içerisine yeterli miktarda su koymalısınız. Unutmayın ki uzun süre pişen sebzeler besin ve vitamin kaybı yaşar. Sebzeler pişerken rengini kaybetmemesi için tencerenin kapağı açık tutulmalı ve pişme suyunun içerisine az bir miktar sirke eklenmelidir. Sirke eklemek ve kapağı açık tutup buharın dışarı çıkmasını sağlamak renk kaybını önleyecektir.

Pişmiş sebze yemeği bekletilmeden tüketilmelidir çünkü sebzeler bekledikçe vitamin ve besin kaybına uğrayacaktır. Salataya limon veya sirke sofraya konulurken sıkılmalıdır. Aynı şekilde bu durum tuz için de geçerlidir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst